U Vogošći je završen drugi seminar pod nazivom „Praktična politika“ koji  organizira Politička akademija Stranke demokratske akcije u suradnji s partnerskom organizacijom Jarl Hjalmarson iz Švedske. Ovo je drugi modul u okviru jednogodišnjeg programa polaznika Političke akademije SDA koji okuplja 50 mladih sa prostora cijele BiH, među kojima su i dva mlada člana iz Živinica.

  Početak drugog modula ovog seminara u petak 2.09.2011. godine otvorio je direktor Političke akademije Senad Šepić zajedno sa zamjenikom direktora partnerske fondacije iz Švedske Jensom Ahlom.

  U okviru drugog modula „Praktična politika", polaznici druge generacije Političke akademije tokom trodnevnog seminara imali su priliku da steknu znanje i vještine iz praktične politike kroz predavanja koja su održali eminentni stručnjaci iz ove oblasti kao i workshop radionice i diskusije.

  "Principi slobodnog društva" jedna je od tema koju je za polaznike održao Magnus Nilsson, predsjedavajući Komiteta za okoliš u Solunu. Polaznici akademije u ovom programu drugog modula su imali priliku da kroz workshop radionice predstave organizaciju koja je za njih ključna u promoviranju slobode.

  Također, jedna od tema bila je i "Javni nastup". Generalni sekretar Stranke demokratske akcije mr. Amir Zukić je održao ovu sesiju te sa polaznicima razmjenio mišljenje i prenio iskustva iz praktične politike u ovom segmentu. Hakan Filipson, savjetnik za medije u Regionalnom Vijeću u Stockholmu, sa polaznicima je obradio temu "Strategija za uticanje na politike", a akcenat je stavljen i na javno komuniciranje, političku komunikaciju te nove medije./A.J./

Vaš komentar na članak: