Tokom proteklog vikenda, u organizaciji «Civitasa», odnosno obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava, održan je seminar na temu  «Učešće mladih u donošenju odluka». Seminar je održan u hotelu «Park» u Vogošći.Učesnici seminara su bili članovi lokalnih timova Mreže mladih Civitasa BiH, ili preciznije rečeno 12 timova iz raznih dijelova naše države.

    Prisutni su bili članovi timova iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Bugojna, Prijedora, Goražda, Banja Luke, Gračanice, Travnika, Bijeljine, Kaknja, Konjica i Živinica, u čijem je sastavu bilo 12 mladih članova ove organizacije.Živiničani su i ovaj put pokazali da Živinice posjeduju potencijal  za buduće vođe i lidere, kako na političkoj sceni, tako i u javnom životu.Ukupno je  bilo 160 učesnika iz pomenutih gradova.

  Program seminar je bio koncipiran na takav način kao i seminar za mlade lidere, prilagođen mladim ljudima, pa je  takva  bila i zabava sa karaokama, gdje su mladi mogli pokazati svoje znanje i talenat  iz muzike. Pored Članova lokalnih timova MMC-a seminar je bio namjenjen predstavnicima vijeća učenika srednjih škola, kojih je bilo iz raznih dijelova BiH.Prisutni članovi MMC-a Živinice bili su Malik Šahinpašić, Muamer Numanović, Almir Brčaninović, Tarik Hadžiavdić, Lejla Džizić, Belma Ibišević, Midheta Ramić, Zikret Smajlović, Melisa Hrustemović, Amira Ribić i Melisa Ibrahimović, predvođeni lokalnim koordinatorom MMC-a Živinice Edinom Husovićem.

Na kraju je svima sudionicima seminara dodjeljen certifikat za učešće na seminaru za mlade lidere.Mreža mladih Civitasa lokalnog tima Živinice i ovim činom dokazuje da je jedna organizacija mladih,koji egzistiraju na području Općine Živinice i  aktivno rade i žele pomoći u kreiranju boljeg ambijenta za život svih građana.

Ovim putem pozivamo sve  mlade ljude sa područja Živinica, koji žele zajedno sa nama da rade volonterske akcije i kreiranje politike za mlade, da se obrate lokalnom koordinatoru Edinu Husoviću,ili mailom na  mmczivinice@hotmail.com.

Aktivisti mreže mladih Civitasa
 

Vaš komentar na članak: