Večeras je u prepunoj sali Doma kulture u Šerićima održan prmotivni skup OO SBiH Živinice, za mjesne organizacije Šerići, Priluk, Suha i Barice.

  Okupljenim članovima i simapatizerima stranke govorili su kandidati sa lista raznih nivoa vlasti, među kojima Sead Mujanović, dr.Rifat Klopić, Sead Taletović, dr.Besim Imamović, Halima Salihbegović, Mevludin Ferhatbegović, dr.Mehmed Žilić, Snježana Tadić, Asmir Hasić, dr. Sead Omerbegović, Enida Mešić i dr.

  Predsjednik OS SBiH Živinice Sead Taletović pohvalio je aktiviste stranek u Šerićima na vrlo dobroj organizaciji promotivnog skupa, koji je nadmašio i neke skupove općinskih organizacija.Još jednom je podcrtan put kojim ide Stranka za BiH u jačanju institucija države:

  "Kada su u pitanju politički ciljevi onda se radi o ustavnim promjenama koje će Bosnu i Hercegovinu učiniti decentralizovanom državom sa pet regija, a uslov za formiranje tih regija nikako ne smije biti etnička pripadnost građana koji će živjeti u tim regijama", naglasio je Taletović.

  O ekonomskim ciljevima SBiH govorio je dr.Rifat Klopić, koji je podsjetio da, prije svega ti ciljevi uključuju rad na ostvarenju projekata u oblasti industrije i energetike, od kojih se posebno izdvajaju izgradnje hidroelektrana i termoelektrana. SBiH je jedan od inicijatora za izgradnju Koridora 5-C koji će učiniti da Bosna i Hercegovina bude pored političke i komunikacijski pristupačna zemlja za strane kapitalne investicije i ulaganja koja obezbjeđuju desetine hiljadana novih radnih mjesta u narednom periodu.

 Kandidat za Skupštinu TK  Šerićanin Asmir Hasić /slika na naslovnici/ je govorio o važnosti otvaranja novih radnih mjesta za mlade:

 "Kao diplomirani inženjer pokušao sam se zaposliti na tri mjesta, ali mi nisu davala plate, te sam odlučio da pokrenem biznis.Zadužio sam 93 hiljade maraka i kada sam došao kući jedino mi je ćerkica rekla- gdje si babo"?- a supruga i roditelji su okretali glavu!Međutim, danas imam stabilnu firmu, vratio sam dugove, a radnici imaju redovne plate".Hasić je dalje istakao šta bi trebao uraditi ukoliko mu građani daju povjerenje na izborima 3.oktobra:

   "Vidite naša škola je odavnu izgubila upotrebnu vrijednost a o tome niko ne misli, isto kao i o potrebi gradnje  signalizacije na pružnom prelazu Ljubače, kojim svaki dan prođe preko 100 autobusa naših đaka i drugih putnika, potom je potrebno izgraditi pješačku stazu od Suhe do Priluka i osvijetliti je.To su samo neke od najnužnijih potreba za naš kraj, koje je davno trebalo uraditi".

 Na promotivnom skupu u Šerićima izveden je i prigodan kulturno-zabavni program, u kojem su učestvovali članovi KUD-a Modrački mornari i interpretatori narodne muzike./Š.Gadžo/

Sa predizbornog skupa SBiH u Šerićima
 

Vaš komentar na članak: