U Šerićima je ovih dana okončana borba protiv kriminalaca, koji su harali po šerićkim štalama, ali i štalama susjednih sela, kada su krali telad i drugu stoku koja im je bila dostupna u noćnim satima.

  Zanimljivo je istaći da su kradljivci  uhvaćeni na djelu, sa čarapama na glavama,i to u vrijeme bajramskog slavlja koje je bilo ispred šericke džamije.Lopovi su izabrali pogodno vrijeme, kada je hiljade ljudi bilo kod džamije, na manifestaciji U susret Bajramu, računajući da će tamo biti i vlasnik Mulaga Čičkušić.

  "Primjetili smo parkirana kola u blizini bivše prodavnice "Majevica", pratio sam ih sa komšijama.Kola su parkirana 2-3 sata i to je bilo sumnjivo.Imao sam negativna iskustva od pretprošle godine, kada mi je nestalo tele iz štale.Zato sam stalno motrio i pazio da se slučajno nešto slično ne bi ponovilo.Prijavili smo sumnjiva lica policiji i nadam se da će oni utvrditi pravo stanje.Uglavnom, od tada još nikome nije ukradeno tele, pa se nadam da smo od sada svi zaštićeni".

  Saznajemo da je Mulagi pomagao Miralem Čičkušić, pa je tako bilo lakše otkriti maskirane počinioce.Nezvanično se u Šerićima priča da je uhvaćen S.G.,sa još dva pomagača, od kojih je jedan uhvaćen, a drugi M.A. pobjegao sa lica mjesta.Slučaj šerićkih krađa teladi sada istražuju službenici PU Živinice, pa se nadamo da ćemo dobiti i te informacije, sa identitetom počinitelja ovih kriminalnih djela./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: