sgv

Srpsko građansko vijeće – Pokret za ravnoprvnost u BiH dodjelilo je Opštini Živinice Plaketu za 2013.godinu, kao znak priznanja za aktivno uključenje na rješavanju infrastrukturnih problema , s kojima se susreću povratnici srpske nacionalnosti. Načelnik Hasan Muratović, u ime Opštine Živinice, primio je Plaketu od predsjednika Upravnog odbroa SGV BiH Nikole Slavuljice.

“Mnogo je razloga koji su nas opredjelili da ovo visoko priznanje uručimo Opštini Živinice, prije svega na obnovi komunalne infrastrukture za povratnike, ustupanje prostorija za rad SGV Živinice i  pružanje odgovarajuće pomoći. Opština živinice se angažovala na rješavanju projekata značajnih za povratnike srpske nacionalnosti, kao i dovođenje u funkciju vodovoda u Krivači, pomoć u obnovi crkve u Podgajevima, svim povratnicima je omoguićeno priključenje na elektičnu mrežu, zvaršena je gradnja asfaltnog puta u Caljugama i drugih projekata vrijednih hvale”, rekao je predsjednik UO SGV BiH Nikola Slavuljica.

Načelnik Opštne Živinice Hasan Muratović se zahvalio na uručenom priznanjju i rekao je kako će Opština Živinice i dalje činiti napore za bolji život povratničke populacije:

“Čast mi je primiti ovo visoko priznanje SGV BiH, koje je dokaz da vodimo računa o trajnim vrijednostima civilizacije na području opštine Živinice, a što smo pokazala i u najtežim vremenima tokom posljednjeg rata, kada je u našoj sredini sačuvana multietničnost, što je veoma dobro za dalji nastavak dobrih međunacionalnih odnosa i suživota u našoj lokalnoj zajednici. SGV- Pokret za ravnopravnost u BiH je značajan kohezioni faktor u našoj državi i to je bio i u najtežim ratnim vremenima, kada su u Predsjedništvu BiH djelovali Tatjana Mijatović i Mirko Pejanović, čime je očuvan multietnički sastav najvišeg državnog organa u BiH”, rekao je Muratović i dodao kako je svim građanima srpske nacionalnosti vraćena predratna imovina, te kako će i dalje pomagati sve one koji žele vratit se na svoja vijekovna ognjišta./Š.G./

Na slici: Predsjednik UO SGV BiH Slavuljica uručio Plaketu načelniku Muratoviću

Vaš komentar na članak: