Udruženje penzionera "Sigurnost 2011" Živinice vodi aktivnosti na organizacionom jačanju i omasovljenju članstva. Predsjednik "Sigurnosti 2011" Šaban Habibović /slika na naslovnici/ isitče da se prijem novih članova vrši svaki dan u prostorijama kod Doma zdravlja Živinice.

 
 "Osim novih penzionera kod nas ima mjesta i za penzionere koji su članovi nekog drugog udruženja. Prilikom upisa neophodno je da podnesu zahtjev za iščlanjenje iz ranijeg udruženja. Ukoliko žele uslugu im može pružiti i naša služba, koja će provesti proceduru napuštanja nekog ranijeg udruženja! Svi penzioneri koji se prvi puta učlanjuju, kao i oni koji prelaze iz drugog udruženja, neophodno je da sa sobom ponesu ličnu kartu i ček od penzije", kaže Habibović.
 
 Udruženje "Sigurnost 2011" svojim članovima je odredilo članarinu od 1 do 4 KM. Za slučaj smrti člana, kao i bračnog druga, porodici se isplaćuje novčana pomoć u visini od 190 do 600 KM, zavisno od visine članarine. Redovne su posjete bolesnim članovima, a osiguranje svih članova je zagarantovano, ako je uplata članarine od 4 KM. Predsjednik Šaban Habibović kaže da ima i drugih prednosti, kao:
 
 "Kod nas je kupovina uglja na 12 jednakih mjesečnih rata najpovoljnija na TK, a boravak na moru i banjsko-klimatskim liječilištima je takođe pod veoma povoljnim uslovima. Redovno, prema interesovanju članova, organizujemo dnevne izlete i posjete kulturnih znamenitosti, vršimo registraciju motornih vozila na odgođeno plaćanje, organizujemo stomatološko-zubarske usluge i nastojimo obezbijediti popust prilikom kupovine prehranbenih artikala u određenim trgovačkim centrima. Kod nas besplatno posredujemo u pružanju svih pravnih usluga iz oblasti naknade štete iz osnova osiguranja,nasljedstva pokretne i nepokretne imovine, te rješavanje invalidnosti, kao i druga pitanja iz oblasti individualnih-građanskih prava".
 
  Udruženje "Sigurnost 2011" stalno radi na iznalaženju i drugih pogodnosti koje čine život penzionera boljim i ljepšim. Rukovodstvo poziva što veći broj umirovljenika da im se pridruži, kako bi zajedno štitili svoja stečena prava, te tako zajedničkim snagama spriječili dalje urušavanje penzija, zdravstvenog osiguranja i drugih prava stečenih po osnovu penzije./Press "Sigurnost 2011"/
                                              

Vaš komentar na članak: