Mjesna zajednica Šišići ponovo je dobila svoj Fudbalski klub Bratstvo, koji je prvu utakmicu odigrao na Rasadinama protiv domaće Mladosti u Gornjim Živinicama. Bilo je to 22.jula, kada je zvanično ponovo startovao ovaj nekada uzoran sportski kolektiv.

 "Naš FK Bratstvo je formiran 1978.godine, kada je na Zobru građana MZ Šišići pokrenuta inicijativa za osnivanje kluba.Tada smo igrali utakmice na stadionu Jedinstva u Višći sve do početka agresije na BiH 1992.godine. Poslije rata je na terenu Jedinstva izgrađeno izbjegličko naselje, tako da nismo imali gdje igrati utakmice", prisjeća se predsjednik Izvršnog odbora MZ Šišići Vanes Mešić.

 Prema riječima Mešića juče je bilo izvalčenje parova pred početak takmičenja u Trećoj ligi TK-Jug i prvu prvenstvenu utakmicu nakon obnavljanja rada Bratstvo će igrati protiv Grivica 2.septembra.Dok se ne obnovi igralište u Kovačevićima Bratstvo će utakmice kao domaćin igrati na Rasadinama u Gornjim Živinicama.

 Za predsjednika Skupštine Bratsva izabran je Jasko Rahimić. Zahvaljujući sponzorima Bratstvo je dobilo četiri garniture dresova i Vanes Mešić se zahvaljuje darodavcima:

 "Koristim ovu priliku da se zahvalim firmi Kurtić kompani, MZ Šišići, Sportskoj kladionici Formula i Asimu Aljiću, koji su nam poklonili po jednu garnituru dresova, tako da spremni dočekujemo prvenstvo u Trećoj ligi TK. Mi ćemo 25.avgusta uputiti poziv i svim drugim donatorima kluba i dodjelićemo im zahvalnice za podršku, koja nam je na samom početku bila od velikog značaja"./Š.Gadžo/

Prvi snimak Bratstva 22.jula na utakmici protiv Mladosti u G.Živinicama
 

Vaš komentar na članak: