Mjesna zajednica Šišići, nakon što je nedavno obnovila rad FK Bratstvo, po teći puta organizovala je turnir u malom nogometu u čas Dana šehida. Predsjednik MZ Šišići Nijaz Šišić kaže kako je turnir podržan od Savjeta i da je već prerastao u tradiciju:

 "Iz godine u godinu je sve bolje, narod dolazi na utakmice i tako svima bude dobro. Formirali smo Organizacioni odbor na čelu sa predsjednikom Mirsadom Šišićem, tako da je sve proteklo u najboljem redu".

  Na turniru organizovnanom u povodu Dana šehida učešće je uzelo 15 ekipa, a najviše su postigle ekipe koje su se sastale u finalu-Omazići i Barice. Ove ekipe su bile dosta izjednačene, prepoznali smo nekoliko fudbalera iz drugoligaških klubova, pa je rezulta na kraju finala bio 1:1. Prišlo se izvođenju penala, a zahvaljujući dobrim odbranama Bekira Hodžića i realizaciji posljednjeg penala Mirnesa Mešanovića-pobjeda je pripala Baricama, koji su osvojili pehar i 450 KM, dok su Omazićani dobili drugu nagradu od 200 KM.

 Predsjednik Bratstva Vanes Mešić se zahvali darodavcima  FK Bratstvo i zlatnim donatorima Sportskoj kladionici Formula, Beat BH, Kurtić Kompani, Asimu Aljiću i Savjetu MZ Šišići, kojima je uručio odgovarajuća priznanja. Zahvalnice su dodjeljivali aktivisti MZ Đulo Brčaninović i Mirsad Šišić,  a čast da turnir proglasi zatvorenim pripala je Amili Muminović, ispred firme Alfe-Mi.

 Potrebno je još istaći lijep gest Patriotske lige Tuzlanskog kantona, koja je obezbijedila šehidskim porodicama Šišića poklon pakete u vrijednosti od 200 KM. /Š.Gadžo/

Detalj sa finalne utakmice

Baričani sa osvojenim peharom pobjednika turnira

Omazićanima drugo mjesto

Predsjednik Bratstva Vanes Mešić dodjeljuje priznjanja sponzorima kluba

Poduzetnica Amila označila završetak  turnira u Šišićima

 

Vaš komentar na članak: