Navršila se prva godišnjica od prerane smrti poznatog poduzetnika i direktora firme Omega, Nise Hrustemovića.Dao je nemjerljiv doprinos razvoju Omege, jedne od najuspješnijih trgovinskih firmi u BiH. Omega je osnovana  1990.godine u Živinicama, kao jedna od prvih privatnih firmi bivše zajedničke države.

  Omega, u početku mala porodična firma, proteklih godina se razvila u trgovačkog lidera i pripada grupi deset najvećih trgovačkih kuća u državi,  vodeća je firma na tržištu elektronike i bijele tehnike.Društvo Omega zapošljava preko 500 radnika,  a u periodu 2001 – 2008.godine broj zaposlenih  se udvostručio, što govori o vrlo visokoj stopi rasta, koja karakteriše poslovanje Omege.

  Danas Omega raspolaže sa 6 prodajnih centara,  sa ukupno 25.000 m2 prodajnog prostora, 6 Beko shopova,  ukupne površine preko 2.000 m2, tri skladišno-distributivna centra  površine 15.000 m2, kao i vozni park koji čini više od 50 kamiona i dostavnih vozila.

  Za sve te uspjehe nemjerljiv doprinos dao je poduzetnik Niso Hrustemović, dugogodišnji direktor Omege.Uz razvoj firme pomogao je rad mnogih sportskih klubova, kulturno-umjetničkih i drugih društava, humanitarnih organizacija i svima kojima je pomoć bila potrebna.
 
  Povodom prve godišnjice smrti organizovaće se memorijalni pohod na Konjuh, na Zobik, mjesto gdje je iznenada prestalo da kuca njegovo plemenito srce.Na Zobiku kraj planinarske kuće izgrađena je spomen česma, a plan obiljezavanja godisnjice smrti direktora Nise na Zobiku je slijedeći:

  Polazak u nedjelju, 5.aprila u 9,30  sati ispred RK Omega Živinice

  Dolazak ispred Hotela Zlaća u 10,00 h

  Polazak pješke na Zobik i dolazak u 12,00 h

  Govor u znak sjećanja u 12,15 h

  Povratak sa Zobika u 14,30 h

  Povratak autobusa sa Zlaće u 16,30h

Niso Hrustemović

Spomen česma na Zobiku
 

Vaš komentar na članak: