Sjedeća odbojka:Naredni test u Vakufu

Odbojkaški klub invalida OKI Živinice priprema se za nastup u 3.kolu Druge lige FBiH.Protivnik je ekipa Sloge u Gornjem Vakufu.Za sada najviše teškoća imaju oko organizacije treninga, o čemu trener ekipe Nehrudin Goletić kaže:

 "Imali smo više pregovora u potrzi za salom za trenige, ali još nismo dobili ništa.Izgledno je da smo najbliži rješenju ovog problema u MSŠ, gdje nailazimo na razumjevanje".

  Kapiten ekipe Halid Softić ističe kako se taj problem negativno odražava na ekipu:

  "Ako nemate uslove za trenig kako se uopšte takmičiti!? U prve dvije utakmice ekipa je pokazala svoju želju i htijenje za uspjehom.To se posebno odnosi na utakmicu u Gradskoj dvorani u Živinicama protiv  OKI Bužima, gdje smo ovaj iskusni tim dobro namučili.Bili su superiorni samo u drugom setu, dok smo dva seta izgubili na produžetke.Ako bi imali salu za redovne treninge to bi mnogo značilo za stabilnost ekipe. Ipak, treba znati da smo mlada ekipa, bez nekih prethodnih znanja o ovom sportu".

  Predsjednik Kluba Sulejman Čerkezović se nada kako će salu za treninge dobiti tokom ove sedmice:

  "Već narednog vikenda gostujemo u Gornjem Vakufu, isto tako jako kvalitetne ekipe, a mi ne možemo ni da treniramo.Polažemo nade u direktora MSŠ Ramiza Glavića, koji nam je obećao pružiti pomoć, kada je u pitanju prostor za treninge.U Prvoj OŠ nam traže novce za salu, a mi ih nemamo.To je takođe veliki problem, pošto liga obuhvata općinske centre širom Federacije, te su nam putovanja takođe značajna finasijska stavka. Pozivamo potencijalne sponzore da priteknu u pomoć"!.

 Za ekipu OKI Živinice nastupaju Sulejman Čerkezović, Halid Softić, Almir Šehić, Teufik Kamberović, Jasmin Mahmutović, Asim i Jasmin Husejnović /1.red/, te Mensur Muratović Nehrudin Goletić i Nermin čerkezović /2.red/./Š.Gadžo/

Odbojkaški klub OKI Živinice