Neke škole danas su podijelile đačke knjižice za kraj prvog polugodišta.Ispred škola je ponovo bilo živahno, posebno su se radovali oni učenici koji su bili zadovoljni pročitanim ocjenama u svojim knjižicama. Oni koji nisu bili zadovoljni moraće preko raspusta više vremena provoditi uz knjigu, kako bi sustigli ono što su propustili učiniti početkom školske godine!

 
 O svojim ocjenama i urađenom tokom prvog polugodišta saznajemo od pojedinih učenika osnovnih i srednjih škola.
 
 Ema Kanjić, maturantica iz Prve OŠ:
 
 "Zadovoljna sam ocjenama, što znači da ono što sam naučila tokom prvog polugodišta adekvatno sam i nagrađena lijepim ocjenama! Osim uspjeha u redovnoj nastavi i sve ostalo je super, član sam sekcija, družimo se uz zajednički rad, tako da smo vrijeme lijepo iskoristili, pa ćemo tako nastaviti i u drugom polugođu".
 
 Ajša Bedić, gimnazijalka:
 
 "Mada sam prošla odličnim uspjehom nisam baš u potpunosti zadovoljna, ali biće bolje u drugom polugodištu! Uvijek može bolje! Što se tiče angažovnja u školi imala sam dodatnu nastavu iz Hemije, rado učestujem na promotivnim skupovima kada se predstavljaju nove knjige i kada recitujemo stihove ili čitamo prozne sastave".
 
 Armin Hasanović, srednjoškolac:
 
 "Učenik sam trećeg razreda Elektro tehničke škole Živinice, nastava je zanimljiva, nastojimo postići što bolji uspjeh, tako da ono što nismo uspjeli tokom prvog, možemo postići u drugom polugodištu".
 
  Armina Ramić-VII razred OŠ:
 
 "Dobila sam knjižicu i nisam baš u potpunosti zadovoljna jer znam da može i bolje, pa ću nastojati tokom drugog polugodišta dobiti još koju peticu! Osim redovne nastave škola nudi još mogućnosti za širenje znanja pa se bavim glumom i idem na razne sekcije u skoli, kao što su hor,ilahije,bibliotekarska i dramska, a rado se družimo i sa piscima koji nas posjećuju tokom školske godine"./Š.G.

Đaci sa  književnikom Šimom Ešićem, koji ih je posjetio krajem prošle godine

Vaš komentar na članak: