U velikoj sali Bosanskog kulturnog centra večeras je održan centralni predizborni skup Narodne stranke radom za boljitak, na kojem su predstavljeni kandidati ove političke partije za predstojeće lokalne izbore.

 Podršku kandidatima za članove Općinskog vijeća Živinice  dali su dopredsjednik NS Radom za boljitak BiH Jerko Ivanković Lijanović, predsjednik ove partije za Tuzlanski kanton Mersed Šerifović i ministar Edin Ajanović, koji su govorili o aktelnom političkom trenutku BiH i mogućnostima prevazilaženja teškog stanja, ukoliko građani daju povjerenje kandidatima ove političke partije.

 Predsjednik NS Radom za boljitak Živinice Anto Tadić obratio se velikom broju prisutnih u BKC i nagovijestio kako je došlo vrijeme za boljitak Živinica:

 "Tokom predizborne kampanje posjetili smo gotovo sve krajeve Bosne i Hercegovine, što nije mogla niti jedna politička partija u našoj državi.Naši programski sadržaji su trasa za prosperitet Živinica i povećanja broja zaposlenih, a za to imamo tri stvari: proizvodnja hrane, vodu i energetika. Hranu iz razloga što imamo Sprečko polje i što su Živinice proglašene poljoprivrednim krajem. Voda zato što imamo tri rijeke-Oskovu, Gostelju i SPreču, što izviru iz kamena i kao takve predstavljaju prirodni resurs pitke vode. Kada je riječ o energiji jedna smo od rijetkih općina koja ima dvije vrste uglja, po tome smo najbogatiji u BiH, a još nemamo riješeno grijanje grada i okoline. Osim pomenutog, stranka će se boriti za spas Konjuha, kao što smo to i do sada činili, jer se ne smije dogoditi da izgubimo firmu koja je podigla ovaj grad", rekao je Tadić.

 Podršku kandidatima za loklane izbore dao je poslanik u Skupštini TK dr.Samir Kamenjkaović, koji je rekao:

 "Mnogo toga je uništeno posljednijih godina, a želim nešto više reći o položaju kulture. Prema broju stanovnika trebali bi imati dva pozorišta, a nemamo niti jednog. TK finansira samo jedno pozorište u Tuzli.Osim pozorišta vidimo da je u lošem stanju i BKC, biblioteka.O tome niko ne misli, a za vrijeme kampanja izbori se dobivaju samo na toplifikaciji i vodosnabdijevanju, a znaomo dobro kakvo nam je stanje i u oblasti infrasturkture".

 Na promotivnom skupu još su govorili Elvis Bajrić-broj 1 na listi kandidata, zatim dr. Zaim Mušanović, Mara Oručević i Enes Čorbić. Nakon održanog predizbornog skupa druženje je nastavljeno roštiljijadom ispred BKC-a Živinice./Š.G./

Gosti i domaćini na predizbornom skupu u BKC-u

Riječi podrške uputio Jerko Ivanković-Lijanović

Anto Tadić-bolje korištenje prirodnih resursa

Dr.Kamenjaković-više pažnje položaju kulture

Lista kandidata NS Radom za boljitak većinom sastavljena od mladih i stručnih kadrova

 

Vaš komentar na članak: