Danas su kadeti Slavena nastavili s pripremnim utakmicama i na svom stadionu ugostili su komšije Budućnosti iz Banovića. Utakmica je završena nerješeno 2:2, a o ovoj utakmici kadet Belmin Mazić kaže:

  "Banovićani su takođe dobra ekipa, nadigravali smo se i na kraju podijelili bodove.Golove za našu ekipu postigli su  Mašić i Subašić, imali smo još prilika, ali s obzirom na visoke temperature  i mi i gosti zadovoljni smo igrom i rezultatom".

  Trener kadeta Slavena Amir Fočić ima na raspolaganju niz kvalitetnih mladih igrača, koji mnogo obećavaju. Ovu generaciju poredi s onom u kojoj su nekada igrali Šećerović, Majdančići, Memišević, Vidović, Musić i ostali bivši kadeti.

 "Odavno Slaven nije imao ovako dobru generaciju mladih talenata i zaista mnogo obećavaju, što su oni pokazali i danas protiv ekipe Banovića. Igrali smo još nekoliko pripremnih utakmica, a u posljednje tri naša ekipa postigla je 9 golova. Igramo u jakoj regionalnoj ligi, u kojoj su još ekipe iz Tuzle, Bijeljine, Brčkog i drugih gradova ovog dijela BiH i mi najavljujemo borbu među tri prva mjesta, što objektivno, uz veću podršku kluba, možemo postići", kaže trener kadeta Slavena Amir Fočić.

 Sjajnu generaciju kadeta predvodi kapiten  Enis Mašić, a tu su još Halilović, Berbić, Subašić, Mazić,Dropić, Havkić, Brčaninović, Rizvić, Suljić, Čerkezović,Bešić i dr. Živinice su odavno poznate kao rasadnik talentovanih fudbalera, od kojih su mnogo stasali do najjačih evropskih liga i državnih reprezentacija.Od Tulumovića, Pirića i Živkovića do aktuelnog reprezentatvica BiH Rahimića.

 Danas stopama tih slavnih fudbalera koračaju mladi, a među njima je i Enis Mašić, koji je sa 16 godina zaigrao za prvi tim Slavena u prošloj sezoni.Enis je član kadetske državne reprezentacije, a fudbalski stručnjaci iz regije već računaju na njega, tako da je pozivan u kampove Dinama i Partizana.O svojim željama i očekivanjima u novoj sezoni kaže:

 "Nadam se najboljoj sezoni, dobro smo se pripremili i već duže zajedno igramo, tako da predstavljamo kompaktnu cjelinu. Još ne razmišljam u koju ću sredinu, jer je ovdje pogodno podneblje za napredovanje. Ponuda imam, ali je još rano da mijenjam sredinu".

 Mašić je mlad fudbaler, ali ima mnogo fudbalskog staža, jer je krenuo od pjetlića i aktivno igra nogomet punih 8 godina. Najbolji je striječlac u ligi kadeta TK, a ističe se i u asistencijama. Na fudbalskim turniraima, kakav je bio Slobodin, proglašavan je za najboljeg fudbalera, ali i strijelca!/Š.Gadžo/

Kadeti Slavena-generacija koja dolazi

Kapiten Mašić- već ga traže veliki klubovi

 

Vaš komentar na članak: