Juče je živinički Prvoligaš Slaven, pod vođstvom trenera Munevera Kraišnika, počeo pripreme uoči predstojećeg nastavka prvenstvene sezone.Svi igrači su bili na prvoj prozivci, osim Mirnesa Salihovića i Adnana Šećerovića,  koji je potpisao ugovor sa holandskom Rodom.

   Već duže vrijeme Mirns Salihović, najbolj strijelac Prve lige FBiH,  nalazi se na pripremama Veleža i ukoliko tri strane postignu sporazum mogao bi ostati u Mostaru.Iza 24-godišnjeg Salihovića je blistava sporetska karijera. Započeo je u «pjetlićima» Slavena, nastavio u juniorima Slobode i ponovo došao u Slaven, gdje mu je forma u usponu.

  «Bilo je interesovanja još za nekoliko naših nogometaša, ali osim Adnana Šećerovića i vjerovatno Mirnesa Salihovića neće biti odlazaka iz ekipe. Postoji mogućnost da u zimskom prelaznom roku pojačamo redove, ali još ništa zvanično ne možemo reći.Za sada je izvjesno da ćemo iz juniorskog sastava u prvi tim prekomandovati talentovanog kadetskog reprezentativca Josipa Vidovića i još dva do tri mlađa igrača», kaže nam pomoćni trener Slavena Mijo Filipović.

  Tokom priprema Slaven će odigrati 7 prijateljskih utakmica, među kojima i sa ekipama tuzlanske Slobode i banovićke Budućnosti, tako da će sve biti spremno za 6.mart, kada prvoligaši nastavljaju prvenstve susrete./ Š.G./

Vaš komentar na članak: