-Ekipu napustila 4 igrača, među kojima i najbolji strijelac jeseni Edin Softić, a klubu pristupilo 5 fudbalera, koji će nastojati izboriti mjesto među prvih 11 prvotimaca

     Sudeći prema postignutim rezultatima u pripremnom periodu živinički Slaven spremno dočekuje početak proljetnog dijela prvenstva Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, iako je klub napustilo nekoliko vrlo dobrih fudbalera.

    Semir Borogovac je otišao u Njemačku, Edin Softić-najbolji strijelac jeseni u Goražde, Mirza Salihović u Rudar Bukinje i Zlatko Tomić karijeru nastavlja u Austriji, dok su Slavenu pristupili Jasmin Mujačić iz NK Tuzla, Arnel Ljeljak Rudar Prijedor, Semir Mašić Stupčanica Olovo, Jasmin Hasančević Rudar Bukinje i Bekir Hodžić Sloga Tojšići.

   O obavljenim pripremama trener Slavena Samir Hadžimahović kaže:

   „Cijele pripreme obavili smo na našem pomoćnom terenu i  teretani, tako da smo radili kombinovano.Odigrali smo 5 prijateljskih utakmica, na kojima smo isprobali sve igrače na koje računamo u nastavku prvenstva. Pobijedili smo jednu ekipe, a četiri susreta završili nerješeno. Zadovoljan sam postignutim rezultatima, posebno dok je igrala standarda postava. Ti dobri rezultati koje smo postigli bez poraza u igri protiv jakih ekipa, od kojih je bilo i premijerligaša ujedno i raduju i brinu trenere.Kada se pobjeđuje dolazi do opuštanja igrača, što ja ne bi volio da se desi, pogotovu što prvu utakmicu igramo na gostujućem terenu protiv Omladinca, koju želimo završiti neporaženi“.

  U pripremnom periodu Slaven je sve utakmice igrao na gostujućim terenima. Pobijedio je Radničkog iz Lukavca 3:2, te igrao nerješeno s teslićkim Proleterom 3:3,   protiv Budućnosti  iz Banovića 2:2, sa Mramorom i Prilukom po 1:1.

   O očekivanjima u nastavku sezone trener Hadžimahović prognozira:

  „Na kraju jesenjeg dijela prvenstva osvojili smo 22  boda i zauzeli  6.mjesto. Nastojaćemo zadržati tu poziciju na tabeli.U nedjelju startamo protiv Omladinca u Mionici i želimo postići što bolji rezultat, bez obzira što igramo bez Mirnesa Salihovića, koji pauzira zbog 3 žuta kartona. Pripreme smo dosta dobro odradili, što su pokazali i rezultati kontrolnih utakmica“. /Š.Gadžo/

Jesenja postava Slavena koja je pretrpjela značajne promjene za nastvavak prvenstva
 

Vaš komentar na članak: