Nizom pripremnih utakmica trener Slavena Mido Memišević isprobao je sve igrače na koje računa u novom prvenstvu Druge lige FBiH-Sjever, koja počinje naredne subote.Nakon ispadanja iz Prve lige FBiH nekoliko prvotimaca je napustilo ekipu, pa će u narednom prvenstvu za prvi tim igrati uglavnom mlade snage iz juniorskog pogona.

 Novi kapiten Slavena je Aličić, kao najiskusniji fudbaler, na golu više nije Baščelić, jer se opredjelio za Gračanicu, novog Prvoligaša, tako da je sada prvi golman Bekir Hodžić.Tokom priprema Slaven je odigrao utakmice sa Mladosti iz Puračića (2:2), postigao je pobjedu protiv Budućnosti iz Banovića (1:0), potučena je i Sloga iz Tojšića (5:2), a danas je u Lipnici protiv istoimene ekipe postignuoto 4:4, golovima Hodžića, Memiševića, Hasanovića i Musića.

  Biće zanimljivo kako će ova mlada ekipa proći u Drugoj ligi, ali sudeći prema postignutim rezultatima u prirpemnom periodu, očekujemo visok plasman. Prvu utakmicu naredne subote Slaven na svom terenu dočekuje OFK Tuzlu, dok je već u drugom kolu lokalni derbi protiv NK Priluka./Š.G./

Vaš komentar na članak: