Igrano na Gradskom stadionu u Živinicama.Gledalaca: 250.Sudija: Senad Hadžimejlić Zenica. Pomoćnici: Amer Macić Mostar i Jasmin Salčinović Konjic. Delegat: Edin Kotlo Blagaj. Žuti kartoni: Hasanović, Salihović i Memišević  Slaven,  Rožman, Balen i Ivešić Krajišnik.
   Igrač utakmice: Admir Mujanović 8.
  Rezultat:Slaven Živinice- Krajišnik Velika Kladuša 2:0 (1:0).

   SLAVEN:Baščelić 7,5,  Šehić  7, Aličić 7 (77.Mašić-), Mujanović 8,  Hasanović 7, Omerkić 8, Trumić 7,  Zoletić 7,  Mulavdić 8,  Salihović 7,5 ( 80.Majdančić-)  i Ljeljak 6,5 (60. Memišević 7).Trener: Muhamed Vrtagić.

   KRAJIŠNIK:Tomašić 7, Rožman 6 (57.Bajrić-), Kahrimanović 7, Ružić 6, Šučurović 6,5, Balen 7, Sarajlija 6, Matijević 6, Dedić 6, Ivešić 6 (74.Dizdarević-) i Turbić  6.Trener:Božidar Matijević.

  Slaven je danas pod vođstvom  trenera Muhameda Vrtagića došao do prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva Prve lige F BiH. Utakmica je većim dijelo bila izjednačena i rezultatski neizvjesna.Gosti su u prvih 15 minuta stvorili dvije prilike za postizanje gola ali se Ivešić i Rožman nisu snašli, te su njihovi udarci završili pored gola.Potom su Salihović i Ljeljak uzvratili i iz blizine posali lopte van mreže golmana Tomašića.

  U 28.minuti susreta Salihović  je oboren u kaznenom prostoru pa je sudija Hadžimejlić dosudio penal.Izvođač je bio Trumić, ali njegov udarac odbija Tomašić,  na loptu natrčava Mujanović i postiže vodeći gol za Slaven, što je bio rezultat prvog poluvremena.

  U nastavku utakmice zatišje sve do 60.minute, kada su domaći osjetili nadmoćniost u odnosu na gostujuću ekipu,  te su sve žešće napadali na protivnički gol. Snažne i precizne udarce ka golu protivnika uputili su Aličić i Trumić, ali bez rezultata.Najizglednija prilika za Aličića se ukazala u 76.minuti, ali njegov udarac sa tri metra brani Tomašić.U sličnoj prilici se ponovo našao i Trumić, ali je i njegov udarac završio u naručju protivničkog golmana.

  U 90.minuti lijepo izveden centar šut mladi Samir Memišević u skoku nadvisuje protivničeke igrače i postiže efektan gol glavom za pobjedu Slavena od 2:0.Minut kasnije istakao se i Semir Mašić, kada je sa 30 metara uputio precizan šut i pogodio prečku  gostujućeg gola!/Š.Gadžo/

 Mujanović postiže gol (br.5) za vođstvo od 1:0

Memišević postiže gol glavom za pobjedu od 2:0
 

Vaš komentar na članak: