Slaven je odavno poznat kao rasadnik talentovanih fudbalera i gotovo svaka generacija imala je po nekog istaknutog nogometaša, čak i za najjače evropske ekipe. I sadašnja genercija mladih igrača mnogo obećava, a posebno se ističu Amer Majdančić, Nermin Hadžić i Mirza Majdančić.

  Osim što im je nogomet zajednička ljubav, čvrsto ih vezuje rodbinska pripadnost, jer su sinovi dva brata i sestre. Naime, Amer i Mirza su sinovi braće Husnije i Hidajeta, a uz njih je Nermin, sin Hidajete-rođene sestre Husnije i Hidajeta. Odavno  u Slavenu nije igralo toliko bliskih srodnika, o čemu dr.Husnija Majdančić kaže:

 „Sva trojica su talentovani igrači i u raznim selekcijama Slavena proveli su oko 10 godina. Dobro napreduju i za njih su zainteresovani klubovi iz zemje i inostranstva, ali ne žurimo jer su mladi-od 17 do 21 godine“.

 Nermin je stoper i najmlađi član ove trojke, sa svega 17 godina, najmlađi je igrač  Druge lige F BiH, koji već drugu sezonu igra za   prvu ekipu Slavena i skrenuo je pažnju stručnjaka domaćih premijerligaša.

  Amer Majdančić sve uspješnije igra kao lijevi vezni i ističe se u asistencijama, mada često postiže i golove. Amer će od naredne sezone na studije tjelesnog odgoja u Dortmund i igraće za jednu ekipu iz obližnjeg Esena, gdje je već bio na testovima, koje je uspješno položio. Prošle sezone je jedno vrijeme igrao u njemačkoj trećoj ligi, gdje je imao zapažene rezultae.

  Mirza Majdančić igra zadnjeg veznog u ekipi Slavena i na toj poziciji postiže najbolje rezultate. I on će početkom naredne godine na studije u Austriju, takođe će studirati tjelesni odgoj, a igraće za NK Sent Donadi, gdje će imati sve uslove za dalje napredovanje.

  Ova Slavenova trojka svojim igrama podsjeća na poznate Slavenove fudbalere Pirića, Rahimića, Živkovića, Bešliju  i druge asove. Na osnovu dosadašnjih rezultata Amer, Nermin i Mirza sigurno će daleko stići ! /Š.G./

Nermin, Amer i Mirza
 

Vaš komentar na članak: