Snježne padavine danas su poremetile normalno odvijanje saobraćaja, ali i paralisale još neke važne djelatnosti u oblasti, kao što je eksploatacije uglja na površinskim kopovima i šumskim radilištima. Kretanje gradskim ulicama je otežano, kao i odvijanje saobraćaja na području cijele općine Živinice i međugradskim linijama.

  Autobusi na Gradskoj stanici u Živinicama danas su znatnije kasnili, posebno oni iz udaljenijih mjesta.Na kopovima uglja u Dubravama i Đurđeviku svakako će naredni dani biti teški za proizvođače "crnog zlata" sa površinskih kopova. U ŠG Sprečkom takođe je snježni pokrivač otežavajući faktor u proizvodnji drvnih sortimenata, o čemu direktor Zdravko Mišić kaže:

 "Računamo na ovakve nepogode, do sada nam je vrijeme bilo saveznik, ali pripremili smo se i za te otežavajuće okolnosti, na taj način što imamo dovoljno posječene drvne mase, jedino je sada teško izvoziti trupce sa radilišta.Šumski putevi su uski i nepodesni za transport sirovine, tako da ćemo u tom segmentu imati teškoća".

 Danas je snijeg natjerao komunalce da svojom skromnom mehanizacijom čiste gradsko područje, međutim, u tome često nailaze na parkirana vozila na ulicama, tako da nisu u mogućnosti kvalitetno očistiti grad od snježnih nanosa.

 Dok su tokom raspusta priželjkivali snijeg, oni koji mu se najviše raduju, đaci, ostali su uskraćeni za svoje zimske radosti.Tako su igre na snijegu mnogi zamijenili dvoranskim sportovima, kao i ova grupa mladića rukometaša, koja je jutros krenula na trenig u Gradsku dvoranu.Nadajmo se da će do sutra, kada učenici kreću u škole, snijeg biti očišćen i da će učionice biti dovoljno ugrijane za njih!/Š.G./

Komunalci čiste gradske ulice od snijega

Parkirani automobili ometali  odvoz snijega

Školarcima nedsotajalo snijega, a danas krenuli na rukometni trening
 

Vaš komentar na članak: