Nakon što su nedavno živinički gimnazijalci iz II-3 razreda organizovali uspio humanitarni koncert za pomoć tri socijalno ugrožene porodice, tako će i narednog petka, 30.oktobra  biti još jedan humanitarni koncert.

   Najnoviji koncert je u skolopu Crvenog križa, a organizuju ga  učenice-volonterke, jer su od 24. do 31. Dani solidarnosti, te novac od ulaznica ide u  humanitarne svrhe.

  «Medjutim, cilj koncerta na neki način nije samo  da pomognemo, već želimo da  udružimo mlade, da se družimo i zabavimo», kaže učenica Amra Husić.

   Na koncertu će učestvovati mnogi izvođači, a među njima  kao gosti  stižu bendovi  sa Tuzlanskog Kantona.Nešto više o samom izvođenju programa saznajemo od Aldine Jahić:

    «Znači to će biti Halloween party,  gdje će  gosti dolaziti  kostimirani.Nije obavezno, ali je poželjno da se bude u kostimima jer će biti nagrada za najljepši kostim.Takođe, to neće biti kao svi obični dosadašnji koncerti.Ovo će biti koncert gdje će mladi takođe moći plesati, a ne samo sjediti i gledati.Biće zastupljeni svi žanrovi muzike-osim turbo-folka».

  Dakle, ne zaboravite doći na humanitarni kocert u petak, 30.oktobra u 18,30 sati.Cijena ulaznice za nezaboravno druženje i solidarnost je 2 KM.Dobro došli!/Džana Bukvić/

Vaš komentar na članak: