U nedjelju, 17.marta u   sportskoj dvorani  u Tešnju,  u organizaciji Karate Kluba „UNIJA“,održano je  takmičenje u karateu za kategorije djece od 6 do 13 godina, kadeti i juniori,  kate i borbe pojedinačno  i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 400  takmičara iz 20 klubova Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog  kantona.

 
 Za Karate klub Šotokan  nastupilo je 16 takmičara u pojedinačnim borbama, u dvanaest različitih kategorija i tri ekipe, kadeti dvije ekipe i juniori. Takmičari Šotokana su ostvarili odličan rezultat osvojivši 10 zlatnih, 4 srebrene i 10 bronzanih medalja. 
 
  Za Šotokan zlatne medalje osvojili su:
 
 Rahmanović Aljo-dvije zlatne medalje ekipno i pojedinačno u borbama, Tursunović Husein-dvije zlatne medalje ekipno i pojedinačno u borbama, Selić Halid ekipno u borbama, Pašić Belma, Bajrić Maid, Selić Halid borbe ekipno, Anes Kalajevac
i Đogić Hasan borbe ekipno.
 
  Srebrne medalje osvojili su: Đogić Hasan, Halilčević Azur, Blić Ahmet i Selić Halid- svi borbe pojedinačno.
   
 Bronzanim medaljama okitili su se: Šljivić  Emina, Halilčević  Azur- borbe ekipno kadeti,Blić Ahmet-borbe ekipno kadeti,Besim Beširović-borbe pojedinačno i ekipno kadeti, Bešić Emina, Bošnjaković Amila, Begić Muamer-borbe ekipno juniori,Dedić Eldin-borbe ekipno juniori i Bajrić Adnan-borbe ekipno juniori.
 
 O postignutim rezultatima predsjednik KK Šotokan Živinice Ahmo Bojić kaže:
 
 "Svakako  da smo svi u klubu zadovoljni osvojenim medaljama. Takmičarska sezona je tek počela, pred nama je još puno jakih nastupa i  mi ćemo nastojati da sa svojim takmičarima budemo učesnici na što više turnira, kako bi pokušali ponoviti prošlogodišnji uspjeh od osvojenih 200 medalja. Time na najbolji način želimo  predstavljati našu opštinu u što boljem svjetlu i da karate bude jedan od primjera kvaliteta sportista koje imaju Živinice", rekao nam je Bojić. 
 

Šotokan-nakon velikog uspjeha snimak sa osvojenim nagradama i priznanjima
 

Vaš komentar na članak: