Šotokan:Osvajači novih medalja

U subotu  je u  Sportskoj dvorani u Srebreniku   održano kantonalno takmičenje u karateu  u  uzrasnim kategorijama djeca od 7 do 13 godina, kadeti  kate i borbe pojedinačno  i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 350 takmičara iz 17 klubova sa našeg  kantona.

 "Za naš klub Šotokan nastupilo je 12 takmičara u borbama u dvanaest različitih kategorija. Naši takmičari su radili u 8 finalnih  borbi i osvojili 3 zlatne,5 srebrenih i 3 bronzane.Rezultati koje ostvaruju  naši zakmičari pokazuje da se u Karate klubu “ŠOTOKAN” radi kvalitetno i da trenerski tim veoma dobro prenosi svoje bogato takmičarsko iskustvo stečeno na domaćim i međunarodnim borilištima na mlađe takmičare", kaže nam predsjednik kluba Ahmo Bojić.

  ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:

  Arnel Rakovac u kategoriji dječaci 10 godina -37 kilograma,                       Mahir Salihodžić dječaci 12 godina -46 kg i                                       Halid Selić dječaci 13 godina  – 46 kg.

  Srebrne medalje osvojili su:

Bešić Emina –u borbama djevojčice 10 godina +37 kg
Bešić Muhamed- borbe dječaci 12 godina +50 kg
Bajrić Maid- borbe dječaci 11 godina + 42 kg
Dervišević Fahrudin- borbe dječaci 10 godina +37 kg
Rahmanović  Aljo- borbe dječaci -63 kilograma

  Bronzane medalje:

Beširović Besim- borbe dječaci +50 kg
Bašić Samir – borbe KADETI -52 kg
Kalajevac Anes- borbe dječaci 10 godina -32 kilograma

  Karate Klub “ŠOTOKAN” osvojio je ukupno 11 medalja i po broju osvojenih medalja je među prvih pet klubova, što je zaista dobar rezultat s obzirom na broj učesnika ovog takmičenja./Press Sotokan/

Karatisti Šotokana nakon uspjeha u Srebreniku