U subotu  je u  Sportskoj dvorani u Gradačcu, povodom Dana općine, održano međunarodno takmičenje u karateu  u KATAMA i BORBAMA – uzrasne kategore djeca od 7 do 14 godina, kadeti, juniori i U-21. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 300  takmičara iz 25 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

  "Za naš klub Šotokan nastupilo je 14 takmičara u borbama u dvanaest različitih kategorija. Naši takmičari su radili u 4 finalne  borbe i osvojili 2 zlatne,2 srebrene i 7 bronzanih medalja.Rezultati koje ostvaruju  naši zakmičari pokazuje da se u Karate klubu “ŠOTOKAN” radi kvalitetno i da trenerski tim veoma dobro prenosi svoje bogato takmičarsko iskustvo stečeno na domaćim i međunarodnim borilištima na mlađe takmičare", rekao nam je predsjednik KK Šotokan Ahmo Bojić.

  ZA KARATE  KLUB  “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:

  Bešić Emina –u borbama djevojčice 11 godina minus 40  kilograma
  Bajrić Maid -borbe dječaci 11 godina plus 45 kilograma

  SREBRNE MEDALJE SU OSVOJILI:

  Dervišević Fahrudin 11 godina plus 45  kilograma
  Salihodžić Mahir, 12 godina minus 45 kilograma

  BRONZANE MEDALJE SU OSVOJILI:

  Arnel Rakovac  11 godina minus 40 kilograma,                                
  Bašić Samir –  KADETI minus 52 kilograma
  Bošnjaković Maida  juniorke minus 59 kilograma
  Rahmanović  Aljo 13 godina plus 55 kilograma
  Tursunović Husein 12 godina  plus 55 kilograma
  Kalajevac Anes 11 godina minus 35 kilograma
  Selić  Halid 12 godina minus 50 kilograma

  Za Šotokan Živinice  nastupili su još Vrtagić Amel, Šljivić Emina  i Bešić Muhamed, na ovom takmičenju nisu imali sreće, ali su pokazali da su odlični borci i da u narednom periodu  od njih se može očekivati da se popnu na pobjedničko postolje, što su radili i prije ovog takmičenja i tako nastave sa dobrim rezultatima.

  Karate Klub “ŠOTOKAN” osvojio je ukupno 11 medalja i po broju osvojenih medalja je među prvih pet klubova, što je zaista dobar rezultat s obzirom na broj učesnika ovog takmičenja.U protekluh deset mjeseci članovi Karate kluba „ŠOTOKAN“ su osvojili preko 90 medalja, što je za ovaj klub do sada najbolja sezona.

  "Pokazali smo na svim takmičenjima na kojima smo nastupili da nema najboljih nego da samo najuporniji i oni koji su marljivo trenirali i prave odlične rezultate.Pred nama je još nekoliko takmičenja i nadamo se da ćemo ponoviti ovakav uspjeh", istakao je na kraju Ahmo Bojić.

Karatisti Šotokana sa osvojenim medaljama u Gradačcu
 

Vaš komentar na članak: