Počela je školska godina i period kada se stiču nova saznanja, ali ne samo u školi već će mnogi učenici nastojati iskazati svoj talenat u drugim oblastima, kao što su sport, kultura, šou biznis i slično. Na to se opredjelila i naša sugrađanka Šejla Nukić, učenica trćeg razrerda Medicinske škole u Tuzli. Još u djetinjstu imala je želju postati foto model i ta želja joj se iznenada ostvaruje:

 "Jednog dana mi je zazvonio telefon, pozvali su me iz modne agencije Freestyle Tuzla na kasting za Izbor top modela Rowenta for Elite Model Look BiH.To je za mene bilo veliko iznenađenje, jer se nisam prijavila, ali nakon izvjesnog vremena sam saznala da me sestra prijavila na to takmičenje".

 Od tada je sve krenulo ka onome što je Šejla imala želju dok je bila djevojčica. O svom prvom nastupu i uspjehu kaže:

 "Tokom svog djetinjstva sam maštala da postanem foto model, te prošetam modnom pistom. Kada sam došla u Tuzlu na kasting nisam ni sanjala da bi mogla postići povoljan rezultat, naročito zato što se prije mene prijavilo oko 600 djevojaka. Kasting na koji sam otišla  izabrana sam među 60 djevojaka, koje su se plasirale u polufinale. To je bio veliki uspjeh za mene, jer je konkurencija bila isuviše jaka. Polufinale se održalo u hotelu Hollywood u Sarajevu, a koliko je to takmičenje veliko pokazuje i sastav žirija, u kojem je bio gospodin Leonardo S. Gomez. Cijelo takmičenje pratili su fotoreporteri iz najpoznatijih modnih časopisa i TV stanica. Ovo takmičenje bio je samo mali početak i jedno veliko iskustvo za mene. Nastaviću da se borim kako bih ostvarila svoje snove i smatram da trebam učiniti sve, kako bi ostvarili svoj cilj", kaže nam Šejla.

 Šejla će sigurno uspjeti, jer su ocjene o njenim nastupima kao foto modela već prepoznatljivi i dobila je visoke ocjene releavantnih stručnjaka u ovoj oblasti šou biznisa./Š.G./

Šejla Nukić u prirodnom okruženju
 

Na kastingu u "Holivudu"/u sredini/

Nakon napornog učenja i školskih obaveza-opuštanje uz hobi foto modela

U haljini živopisnih boja

 

Vaš komentar na članak: