Vlasnik odgajivačnice njemačkih ovčara i tornjaka "SPEED AGILITY" u Priluku Semir Klapić postiže sve značajnije rezultate. Pored uspjeha u odgajanju pasa, osnovao je Kinolosko društvo "HAPPY DOG", čiji je i predsjednik. Završio je pripravnički rad za kinološkog sudiju i dobio ovjerene dokumente i pohvale za budućeg sudiju. Još je preostalo da Kinološki savez BiH objavi datum polaganja ispita za sudiju i to bi bila krunu na dosadašnji rad ovog uspješnog uzgajivača dvije pomenute rase pasa.

 
 O svom radu i uslovima za odgajanje pasa Semir Klapić kaže:
 
 "Igradio sam još nekoliko pansiona za smještaj pasa, boksove i proširio sam poligon za pse, pošto je porasla i potržnja za ovim kvalitetnim psima. Takođe sam nabavio kvalitetnije pse koji imaju veoma dobro porijeklo, trenutno imam uparene 3 ženke, od kojih očekujem extra štence. Do kraja ove godine imam u planu da proširim još poligon i izgradim više boksova za pse, kako bi mogao proširiti liniju pasa".

  Speed Agility postiže velike uspjeh na izložbama rasnih pasa, kao što je to bilo u Tuzli, gdje su za šampiona i vicešampiona proglašeni prilučki  tornjaci, a u Bijeljini takođe visoko  1. mjesto i ujedno titula prvaka ove pasmine.
   
Značajni zadaci pred novim udruženjem

 
   Zahvaljujuči velikoj posvećenosti uzgoju i obuci pasa Semir Klopić je  pokrenuo osnivanje Kinološkog društva "HAPPY DOG" i o tom svom projektu  kaže:
 
 "To je nevladino i neprofitno udruženje koje se finansira prilozima donatora i svojih članova. Djelatnosti udruženja su da pružamo kinološke usluge vlasnicima i uzgajivačima, organizovanje uzgojnih smotri i specijalizovanih izložbi pasa, prijva volontera za buduće sudije, saradnja sa inostranim fondacijama u korist zbrinjavanja napuštenih i ugroženih životinja, preventivna zaštita napuštenih pasa – lutalica, kampanja na podsticanje vlasnika na sterilisanje i kastriranje kućnih ljubimaca u svrhu spriječavanja nezeljenog potomstva i pojave novog vala napuštenih pasa,
osnivanje azila za napuštene životinje i aktivnosti na udomljavanju i pronalaženju adekvatnog smještaja i novog vlasnika za napuštene životinje i dr".
 
 U okviru djelatnosti Kinološkog društva "HAPPY DOG" Semir Klapić će poduzeti aktivnosti da do kraja ove godine, u saradnji sa nadležnom općinskom službom, izgradi azil za pse, te tako konačno  sklonimo pse sa ulice, za dobrobit svih građana i pasa. /Š.G./

Semir na svom poligonu za obuku pasa tokom minule zime

Semirovi boksovi  za  pse

Ove godine Semir očekuje više medalja i nagrada za svoje miljenike

Šampionska titula iz Tuzle i Bijeljine

 

Vaš komentar na članak: