Ovih dana Udruženje građana SPORT De Ha CENTAR Tuzla, obilježava 4.godine postojanja, te se u vezi s tim održava nekoliko planskih aktivnosti povodom godišnjice formiranja.

   Pored održavanja izborne Skupštine, planiran je turnir za djevojčice u odbojci, kojom prilikom bi gosti bili nekoliko ekipa sa kojima je De Ha Centar sarađivao u proteklom periodu na području Tuzlanskog kantona.  Sa druge strane planiran je i turnir za nogometaše svih selekcija, od predpionira, pionira i kadeta.
 
  "U protekle četiri godine kroz klub je prošlo više od 400 djevojčica i dječaka u sekcijama odbojke i nogometa, koje su formirane na području općina Živinice i Tuzla.  U više navrata organizovani su različite aktivnosti, kao što su škole plivanja i klizanja za članove udruženja. Klub je učestvovao na više ženskih odbojkaških turnira i nogometnih turnira za dječake, gdje je osvojen značajan broj nagrada, kako u ekipno tako i pojedinačno", ističe predsjednik Sport De Ha Centra Muhamed Delić.
 
  Klub se aktivno takmiči u omladinskoj nogometnoj ligi Tuzlanskog kantona u selekcijama pioniri i kadeti, a ako budu obezbjeđeni i odgovarajući materijalno tehnički uslovi planirano je uključenje i ženske odbojkaške selekcije u sistem takmičenja.

  Aktivnosti kluba u proteklom periodu podržavali su  Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona, općina Tuzla, kao i nekoliko privrednih subjekata sa područja kantona i federacije. Sve aktivnosti su medijski praćene, a istovremeno su se aktivnosti mogle pratiti na vlastitoj web stranici www.sportdehacentar.com.ba /Š.G./

Sportisti De Ha Centra
 

Djevojčice u De Ha Centru vole odbojkaški sport
 

Vaš komentar na članak: