Omiljena zabava među mladima svakako je sport, te je kod nas sve više udruženja koja okupljaju populaciju najmlađih, kako bi ih uveli u tajne raznih sportskih disciplina. SPORT De Ha CENTRA Tuzla  svečano je danas obilježio  petu godišnjicu postojanja i uspješnog rada. U Prvoj osnovnoj skoli u Živinicama tim  povodom  organizovano je druženje djece i roditelja sa članovima Upravnog odbora ovog udruženja.

  Prigodnu besjedu okupljenim članovima Sport De Ha Centra održao je član Upravnog odbora  Muhamed Delić, koji je rekao:

  „Godišnje kroz naše udruženje prođe oko stotinu mladih sportista, tako da smo za ovih pet godina imali preko 500 mladih, koji su pod stručnim nadzorom trenera naučili igrati nogomet i odbojku.S podjenakim uspjesima takmiče se naše muške i ženske ekipe. Imamo predpionire, pionire i kadete koji se uspješno takmiče u Omladinskoj ligi Tuzle, dok djevojčice nastupaju na odbojkaškim turnirima, ali nastojimo i njih uključiti u redovna takmičenja, što nam je cilj u narednom periodu.Osim pomenuta dva sporta rekreativno organizujemo škole plivanja i klizanja, zavisno od vremenskih uslova.Zahvaljujući uspješnoj saradnji sa mjesnim zajednicama i osnovnim školama koristimo terene na Raskršću u Dubravama, Ciljugama, Šerićima, HKG Tuzla, Mihatovićima , Prvoj osnovnoj školi Živinice, OŠ Novi Grad Tuzla i OŠ Par Selo.Tokom petogodišnjeg perioda naše ekipe su učestvovale na turnirima u Kalesiji, Dubravama, Velikoj Brijesnici, Bikodžama, Dobošnici, Lukavici i Tuzli, gdje su osvojale više pehara, diploma, zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja, što ih je motivisalo za dalje uspjehe.U ovu godinu smo ušli sa 66 registrovanih članova i očekujemo dalje povećanje članstva i proširenje na još neke susjedne općine“.

  Za uspješan rad Sport De Ha Centra, osim uprave, zaslužni su i sportski radnici, angažovani kao treneri, a to su Ekrem Hadžić, Smajo Šahbegović, Nedžad Bećirović i Muhamed Delić.

ZNAČAJNA PODRŠKA SPONZORA

  Prema riječima predsjednice Upravnog odbora  Suade Delić i dopredsjednika   Ekrema Hadžića Sport De Ha Centar ima podršku u radu od Ministarstva obrazovanja i sporta Vlade TK, Općine Tuzla, te firmi Tuzlanske pivare, Boni sokova, Voćara iz G.Rahića, Emos Gračanice, PMP Metalno Lukavac, Noćko Živinice, Plaža Lukavac, Bajera Travnik, Servis mobi Tuzla i dr.

  Najuspješnijim mladim sportistima, donatorima i drugim saradnicima i partnerima uručene su zahvalmnice i diplome, a potom su se svi osvježili na koktelu,  pripremljenim specijalno za ovu priliku.

  Pohvale na obilježavanju pete godišnjice od osnivanja i uspješnog rada dobili su Emir Ajšić, Senad Aličić, Dalija Aliefendić, Denis i Štefan Antunović, Anto Barišić, Kenan Bošnjaković, Samir Ćorić, Eldin Delić, Edin, Hasib i Sedin Đulović, Edin Goletić, Emir Hadžikić, Elvir i Haris Hodžić, Ismet Jahić, Hidajet i Elnur Kolčaković, Eldin Krbuljić, Matija Markelić, Selmir Mešić, Amel Mujabašić, Semir Nukić, Aldin i Miralem Salihović, Smajl Selimović, Esmir Suljkanović, Antonio Tadić, Selvedin Tursunović, Agan Užičanin i Alija Zulić./Š.Gadžo/

Dodjela priznanja mladim sportistima

Sport De Ha Centar-današnji učesnici proslave

Na kraju-zajednička zakuska
 

Vaš komentar na članak: