Nakon uspješne protekle sezone u Premije ligi BiH, kada su rukometaši Konjuha osvojili 2.mjesto i u kvalifikacijama za SEHA ligu 6.mjesto, počele su pripreme za novu sezonu, koja počinje 6.septembra. Uprava kluba očekuje od naredne sezone još bolje rezultate, što bi značilo osvajanje 1.mjesta u Premijer ligi BiH!

 Trener ekipe i dalje je Emir Junuzović, koji je okupio veliki broj mladih igrača iz juniorskog pogona. O pripremnom periodu kaže:

 "Imamo uglavnom isti igrački sastav, s tim što su nas napustili Rahimić, Suhonjić i Dedić, a došli su naši bivši rukometaši Brkić i  Sidik. Računamo i dalje na mlade i u prvu ekipu smo prekomandovali veliki broj juniora. Za sada treniramo u dvorani na kondicionim pripremama igrača, a do početka prvenstva odigraćemo utakmice sa Đakovom, Metaloplastikom, Derventom, Gračanicom i drugim suparnicima, kako bi što bolje dočekali šampionat".

 Svi rukometaši na koje računa trener Junuzović su na okupu, redovno dolaze na treninge i rade punim kapacitetima, što je ohrabrenje za brojne simpatizere kluba pred nastavak sezone./Š.G./

Vaš komentar na članak: