Juče je u prostorijama Bilijar kluba Živinice održan II tradcionalni otvoreni turnir u bilijaru. Učestvovalo je 10.najboljih igrača iz Banovića i 6 igrača iz Živinica. U veoma uzbudljivim igrama ovog popularnog sporta najviše uspjeha imao je Samir Trumić iz Živinica, koji je osvojio pobjednički pehar.

 Organizator turnira dr.Nusret Mujagić ističe da će turnir prerasti u tradicionalni i da je u gradu sve više poklonika bilijara:

 "U kompleksu Islamskog centra u Živinicama otvorili smo kafeteriju Bilijar klub. U toku je upis članova i sa zadovoljstvom mogu reći da ih je sve više. Nastojaćemo organizovati otvoreni  turnir u bilijaru svake prve nedjelje u mjesecu. Do sada smo održali dva turnira i prema pokazanom interesovanju nastavićemo i dalje tako, ali nadam se sa još više takmičara".

  Bilijar je jednostavan sport koji se dugo uči, a za razliku od većine sportova, koristi relativno malo fizičkih resursa našeg tijela.Bilijar je igra obrazaca i njih je nemoguće sve naučiti jer je svaka partija novi obrazac koji treba prepoznati, zato učimo principe igre koje je prilagođavamo datim situacijama.Sve to može se naučiti u novom Bilijar klubu u Živinicama./Š.G./ 

Sa takmičenja u bilijaru

Pobjednik Samir Trumić sa osvojenim peharom
 

Vaš komentar na članak: