Večeras je obavljeno žrijebanje ekipa za učešće na 8.tradicionalnom Slavenovom Novogodišnjem turniru u malom nogometu. Zahvaljujući izvanrednoj organizaciji, turnir se pročuo širom BiH, pa osim ekipa iz cijelog TK, prijavljeni su i timovi iz Repulblike Srpske, pa čak i Austrije, po čemu bi ovo mogao biti i međunarodni turnir.

 Predsjednik Organizacionog odbora Halid Mašić ističe da je sve spremno za početak 8.tradicionalnog Slavenovog Novogodišnjeg turnira:

 "Zadovoljni smo jer je prispjelo oko 40 prijava ekipa, koje u svojim redovima imaju veoma kvalitetne igrače, čak i iz Premijer lige BiH.Večeras smo, uz prisustvo velikog broja fudbalera i sportskih radnika, obavili izvlačenje parova i već sutra od 16 sati pa do ponoći igraju se prve utakmice. Imaćemo i turnir veterana, zatim  će igrati pjetlići Slavena i tuzlanske Slobode, a posebno zadovoljstvo mi je najaviti revijalnu utakmicu izmeđe ekipa Prvaci u niučemu i Gledalaca".

 Za najuspješnije ekipe turnira predviđene su bogate nagrade, koje se dijele iz fonda kotizacije od 150 KM po ekipi. Dakle, od sutra, 26. do 30. decembra igraju se utakmice u Gradskoj dvorani, a počinju od 16 i traju do 24 sata, s tim što u dane vikenda utakmice počinju već od 12 sati.

 O turniru će voditi brigu Organizacioni odbor na čelu sa predsjednikom Halidom Mašićem, predsjednikom Slavena doktorom Husnijom Majdančićem i članovima  Samirom Tuholjakovićem, Zijadom Aličićem i Samirom Delićem, dok je uloga voditelja programa povjerena Miji Filipoviću, istaknutom sportskom radniku./Š.G./

Veliko interesovanje za Novogodišnji turnir u malom nogometu

Pozdravne riječi doktora Majdančića pred izvlačenje parova

Aktivisti i fudbalri pratili izvačenje parova za igre na turniru
 

Vaš komentar na članak: