Proteklog vikenda u Prijedoru je održan drugi dio Prvenstva Bosne i Hercegovine u kickboxingu, na kojem se 148 takmičara iz 30 klubova takmičilo u disciplinama: kick light i low kick za sve takmičarske kategorije. 

 
 Takmičari tuzlanskog KBV „Flek Tom-Cat“ ponijeli su epitet najuspješnije ekipe, a svih sedam takmičara, koji su nastupli u disciplini low kick su i osvojili medalje. 
 
 Prvaci BiH postali su Amra Selmić (-65 kg), Amar Babaić (-75 kg), Semir Delić (-63,5 kg), Mirnes Vejzović (-81 kg) i Igor Emkić (-86 kg). Srebrenu medalju je osvojio Faruk Gazdić (-75 kg), a bronzanu Elmin Živčić (-91 kg).
 
 Pored priznanja KBV “Flek Tom-Cat” kao najuspješnijoj ekipi, Igor Emkić je proglašen i najboljim seniorom na prvenstvu.
 
  U KBV „Flek Tom-Cat“ ističu da konstantno dobre rezultate na međunarodnim i domaćim takmičenjima ne bi mogli postizati bez pomoći Vlade TK-a, Općine Tuzla, Federalnog ministarstva kulture i sporta, te sponzora i prijatelja kluba Tom-Cat d.o.o, Flek d.o.o. i Jimys Gym./Press team KBV “Flek Tom-Cat”/

Atletika: Sloboda druga u BiH
 
 Juče je održano ekipno prvenstvo BIH za seniorke i seniore za 2013.godinu.Domaćin prvenstva bio je stadion Borca u Banja Luci. Ženska ekipa Slobode iz Tuzle za koju nastupa Živiničanka Rahima Zukić zauzela je 2. mjesto, sa samo 3 boda manje od  Borca, koji je bio prvi.
 
 Rahima Zukić je trčala za Slobodu dvije trke sa samo sat vremena pauze discipline 3000 metara i 3000 m stipl.Najnovijim rezultatom popravila je lične na obje dscipline, a titulu prvakinja BiH tuzlanke su izgubile za samo 3 boda.
 
Karate: Uspjeh Orkke u Tuzli
 
 Proteklog vikenda u SKPC "Mejdan" u Tuzli, održano je 20. državno prvenstvo BiH za kadete i juniore, te kup BiH za mlađe seniore. Na turniru je uzelo učešće 560 takmičara iz više od 80 klubova.
 
   Klub borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, dostojno je predstavilo 6 takmičara ostvarivši izuzetno zapažen rezultat, osvojivši jednu srebrenu, jednu bronzanu medalju, te 3 peta mjesta. 
  Nastupili su Baćić Damir, Hrvić Emina, Osmanović Emir, Ćosićkić Emir, Đozić Mensur i Ejubović Amir. 
 
  Srebrenom medaljom i titulom viceprvaka BiH u izuzetno jakoj konkurenciji od skoro 40 takmičara, borbe kadeti -63 KG, okitio se Đozić Mensur. Đozić je nakon 4 ubjedljive pobjede došao do finala, gdje je u odličnom meču, za nijansu poražen od viceprvaka Evrope, Brkić Marina iz karate kluba Neretva-Mostar. Đozić je inače reprezentativac BiH, učesnik i osvajač 7. mjesta na posljednjem Balkanskom prvenstvu koje se krajem marta ove godine održalo u Kragujevcu (Srbija). 
  Bronzanom medaljom okitio se Amir Ejubović u kategoriji borbe mlađi seniori -78 KG koja je brojala također preko 30 takmičara. Ejubović je nakon 3 uzastopne i ubjedljive pobjede plasirao se u polufinale, gdje je zaustavljen od takmičara iz KK Ilidža Šarić Edina. U borbi za 3 mjesto, Ejubović je trijumfovao rezultatom 2:0 nad takmičarom iz KK Bosna-Sarajevo, Tihak Erdinom čime je osigurao svoje mjesto na pobjedničkom postolju. 
 
  Dobri su se pokazali i kataši kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac, Damir Baćić u kategoriji juniora, te Emir Ćosićkić i Amir Ejubović u kategoriji mlađih seniora koji su bili nadomak medalje izgubivši u mečevima za 3 mjesto, te su tako osvojili 5 mjesta.Nakon uspjeha na državnom prvenstvu za djecu, državnom prvenstvu za seniore, te Balkanskom prvenstvu, klub borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac je ovim uspjehom nastavio niz sjajnih rezultata na velikim takmičenjima./Press Orkka/
 

Karatisti Orkke

Najbolje atletičarke na pobjedničkom postolju

 

Vaš komentar na članak: