Narednog vikenda  na programu su prvenstvene utakmice, a najviše pažnje privlači lokalni derbi između Slavena i Priluka, koji se sastaju u 24.kolu Druge lige FBiH-Sjever. Ova utakmica igra se u Živinicama u nedjelju, 5.maja sa početkom u 17 sati. Obje ekipe predvode s klupe bivši istaknuti  fudbaleri tuzlanske Slobode Mido Memišević i Dževad šećerbegović. Slaven se trenutno nalazi na 8.mjestu tabele sa 33 boda, dok je Priluk sa bodom manje na 10.mjestu.

 
 Slaven je u prošlom kolu pobijedio Radnika iz Lipnice rezultatom 5:1, a Prilučani su poraženi od lidera na tabeli Orašja sa neugodnih 5:0. Priliku će biti teško popraviti utisak nakon poraza u Orašju, ali igrači su spremni pužiti maksimum, što obećavaju i igrači Slavena, tako da se može očekivati zanimljiva i rezultatski neizvjesna utakmica do samog kraja.
 
Rukomet: Mogu li Živiničanke iznenaditi Goražde
 
 Prvenstvena utakmica između ŽRK Živinice i ŽRK Goražde igra se u subotu, u Gradskoj dvorani Živinice.Goraždanke su na visokom 6.mjestu prvenstvene tabele sa 32 boda i teško je očekivati pobjedu domaćih, koja ipak ne bi puno promijenila teško stanje u borbi za opstanak u društvu najboljih rukometašica. Konkurent Lokomotiva dočekuje Hrasnicu, koja još nije postigla pobjedu i sigurno je da Mostarke neće propustiti priliku i domoći se još 3 boda.
 
Sjedeća odbojka:  Živinice protiv Igmana
 
 Nakon pobjede i velikog preokreta protiv 16.avgusta, ekipa OKI Živinice sa puno optimizma dočekuje narodnog protivnika. Sutra, u subotu 4.maja, OKI Živinice se sastaje sa ekipom OKI Igman Hadžići. 
 
  Utakmica pocinje u 12 sati, a igra se u prostorijama fiskulturne sale MSŠ Živinice. Uz podršku navijača domaći se nadaju novoj pobjedi, pa preostaje da pozovemo sve zainteresovane da dođu i pomognu odbojkašima svojim navijanjem./Š.G.-A.B./

Vaš komentar na članak: