Sinoć je u Gradskoj dvorani odigrana revijalna rukometna utakmica između Konjuha i bivših igrača ovog tima, dok je danas KK Živinice 78 Dino kafa postigao novu pobjedu, ovoga puta protiv Travnika.

 Revijalna humanitarna utakmica Konjuha odigrana je  za oboljelu Senidu Kahrić, za koju su posjetioci uplaćivali ulaznice po slobodnom izboru.

 Sam meč protekao je u prijateljskoj atmosferi, a osim humanog značaja, meč je poslužio za okupljanje stare generacije asova ovog kluba.Razmjenjena su sjećanja na nekih 30-tak godina unazad, o čemu je Besim Bojadžija, jedna od najboljih rukometaša svoje generacije rekao:

 "Bilo je lijepo druženje, jer se te godine provedene na brojnim utakmicama nikada ne zaboravljaju.I danas rado dođem pogledati utakmicu kada imam vremena i drago mi je što se održao kontinuitet uspjeha i po tome su Živinice postale prepoznatljive".

 Popularni Gagarin je važio takođe za jednog od najboljih rukometaša i rado je došao na sinoćni meč:

 "Dobro je što je ova utakmica organizovana, kako za oboljelu sugrađanku Senidu kojoj želimo brzo ozdravljenje, tako i za nas starije koji smo nekada igrali na asfaltnim terenima.Sada su uslovi za igru bolji, igra se u dvorani, pa se eto i zimi mogu igrati utakmice, što moja generacija iz 80-tih nije mogla".

KK Živinice 78 Dino kafa-KK Travnik 71:54

 Danas su u Gradskoj dvorani košarkaši KK Živinice 78 Dino kafa pobijedili KK Travnik rezultatom 71:54 (42:27). Od samog početka domaći su preuzeli igru u svoje ruke i već na startu pokazali da žele pobjedu.

 Nakon neprijatnog poraza u Tuzli protiv Slobode u prošlom kolu, pobjeda protiv Travničana je dobro došla za vraćanje sampouzdanja ekipi. Pobjeda od 17 koševa razlike je potpuno zaslužena, a mogla je biti izražena i sa još većom razlikom!/Š.G./

Akteri sinoćnje revijalne utakmice Konjuhovih rukometaša
 

Vaš komentar na članak: