Sve više ligaša kreće u nastavak prvenstvenih okršaja, pa je tako krenulo takmičenje i u Drugoj ligi Češke, gdje nastupa i naš Adnan Zukić. Proteklog  vikenda odigrano je prvo kolo, a svih 90 minuta u igri za svoj novi tim Labem odigrao je i Adnan Zukić. O prvim utiscima kaže:

 
 "Dobio sam povjerenje trenera već na prvoj utakmici protiv ekipe Viktorije i svoju šansu sam iskoristio na najbolji način. Utakmica je završena bez golova 0:0. Igrao sam na poziciji stopera i potpuno sam opravdao očekivanja. Liga ima 16 ekipa i sada se nalazimo na 9.mjestu, ali kako smo krenuli sigurno je da ćemo se visoko plasirati na kraju prvenstva. Narednog vikenda igramo na svom terenu protiv ekipe Časlava, gdje očekujemo pobjedu", kaže nam Adnan Zukić.
 
 Trener Adnanove ekipe je Přemysl Bičovský, koji je tokom pripremnog period ocjenio da se radi o talentovanom fudbaleru i već na prvoj utakmici postao je standardni prvotimac. Zanimljivo je istaći da je protivnik s druge strane u ekipi Viktorije bio Almir  Šmigalović, koji je nastupao za Slogu iz Tojšića.
 
 "Sa Šmigalovićem sam zajedno došao u Labem, ali poslije probnih nastupa preselio se u Viktoriju i tamo je imao više uspjeha. Dobri smo drugovi i nije nam bila smetnja što smo bili na suprotnim stranama na nešm prvom nastupu", kaže Zukić./Š.G./
 
 

Adnan Zukić /plavi dres/ u duelu sa Šmigalovićem

 

Vaš komentar na članak: