Proteklog vikenda na Sokocu je održano državno atletsko prvenstvo za juniore i juniorke, na kojem je učestvovala i živinička atletičarka Naida Zukić. Osvojila je drugo mjesto u trci na 3 hiljade metara i nagrađena srbrnom medaljom. Naida često osvaja medalje i pobjeđuje na takmičenjima, o čemu kaže:

 "Imala sam ove godine zapažene rezultate, a navešću samo neke: na uličnoj trci u Zavidovicima  na 10 km. osvojila sam 2.mjesto, u Tuzli na 12 km 3.mjesto,  u Banja Luci takođe na uličnoj trci za senorke sam bila četvrta, a na školskom općinskom prvenstvu bila sam prva na 400 m. Isti rezultat sam postigla i na štafeti  4×100, na kantonalnom i državnom takođe prvo mjesto. Na pojedinačnom prvestvu BiH za seniorke sam nastupala na stafeti 4×400 i osvojile smo 3. mjesto.

 Izdvajam još Kup Evrope u Ljubljani kada sam nastupala za reprezentaciju BiH trčala sam na 3000 metara stipl i bila druga. Sad se trenutno pripremam za kup BiH, koji se treba održati u Portugalu 2014. godine".

 Naida Zukić je imala niz zapaženih rezultata i prošle godine, kada je bila državna prvakinja na 3 hiljade metara stipl.Pored atletike bavi se i košarkom  u KK MILLENIUM. Uz sport dobro napreduje i u školi, nedavno je uspješno završila Ekonomsku školu u Tuzli i upisala Filozfski fakultet- odsjek Predškolski odgoj./Š.G./

Naidina srebrna medalja iz Sokoca

 

Vaš komentar na članak: