Danas  su košarkaši KK Živinice 78 postigli značajnu pobjedu protiv Turbine iz Jablanice.Ovaj revanš  meč živinička ekipa je dobila rezultatom 62:57. Sam početak utakmice pripao je gostima koji su gotovo cijelu prvu četvrtinu bili u vođstvu, ali su domaći uspjeli preokrenuti i završiti je rezultatom 19:16 u svoju korist.

  Utakmnica je obilovala uzbuđenjima i naizmjeničnim vođstvom jedne ili druge ekipe, ali su na kraju domaći ipak uspjeli izboriti pobjedu za treću-odlučujuću utakmicu naredne nedjelje u Jablanici.

  Prema riječima pomoćnog trenera domaćih Amira Meštrića, pobjeda KK Živinice 78 mogla je biti i ubjedljivija:
 
  "Imali smo previše promašenih zicera, čak 12, što u konačnici iznosi 24 koševa. Takođe nam ne ide u prilog ni broj izgubljenih lopti( 17) i da smo zabili 5 od toga razliku bi uvećali za novih 10 koševa".
 
   I na kraju evo pregleda postignutih koševa naših košarkaša u susretu protiv Turbine:Meštrić 17, Košpić 9, Selimović, Mušanović 6, Brčaninović 3, Korkutović 15,
Marčeta 1, Imamović, Musić, Đulović 2, Mulabdić i Kolčaković 9.
 

   Nogomet: Bosna Mionica-Priluk 0:0

 
 Ekipa Priluka uspjela je neporažena vratiti se iz Mionice, gdje je igrala protiv vicešampiona Druge lige-Sjever ekipom Bosne. Rezultat utakmice je nerješen 0:0.
 
 Uspješna taktika trenera Dževada Šećerbegovića urodila je plodom i tako su Prilučani čvrstom igrom u odbrani i povremenim kontranapadima uspjevali održati rezultatsku ravnotežu do kraja susreta./Š.G./ 

Detalj sa večerašnje utakmice između Živinica i Turbine iz jablanice

 

Vaš komentar na članak: