Rukometaši Konjuha u dva dana imaju veoma tešeke utakmice. Prvo večeras od 19 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama dočekuju banjalučkog Borca, dok već u subotu igraju u Mostaru prvenstvenu utakmicu protiv Zrinjskog. 
 
 ŽRK Živinice u subotu od 16,30 sati igra prvenstvenu utakmicu u Gradskoj dvorani u Živinicama protiv HŽRK Zrinjski iz Mostara. Zrinjski se trenutno nalazi na čelu tabele Premijer lige BiH i to dovoljno govori o kakvom se protivniku radi, kada je riječ o subotnjem meču rukometašica! 

 Prva utakmica doigravanja za ulazak u A-1 ligu,između ekipa KK TURBINA Jablanica i KK ŽIVINICE 78 Živinice igra se u Gradskoj dvorani Jablanica. Meč se igra u nedjelju, 14.Aprila, sa početkom u 19 sati. Košarkaši Živinica svakodnevno treniraju i prirpemaju e za ovaj važan susret, jer je želja svih da nakon kvalifikacija dođu do svog najvećeg uspjeha- plasmana u A-1 ligu FBiH.

 
 U nedjelju slijede nova nogometna uzbuđenja. U Živinicama  Priluk je domaćin Prokosovićima, koji ima 2 boda više, pa će subotnji meč biti prilika da Prilučani prestignu svoje Modračke komšije s druge strane obale jezera.Ova utakmica igra se na stadionu Slavena od 16 sati.
 
 Slaven ide u goste kod Mladosti iz Malešića, s kojom je poravnat po broju osvojenih 30 bodova, ali domaćini imaju bolju gol razliku.Zato će ova utakmica biti važna za obje ekipe, za međusobni prestiž! Mlada ekipa Slavena igra sve bolje, pa neće biti iznenađenje ako se naši igrači vrate s nova 3 boda! 
 
 Za ljubitelje odbojkaškog sporta predlažemo posjetu utakmici sjedeće odbojke. U subotu, 13.aprila igra se utakmica izmežu Odbojkaškog kluba invalida Živinice i OKI Viteza, sa početkom u 12 sati u sali Mješovite srednje škole Živinice./Š.G./
 

Uskoro borba za A-1 ligu

 

Vaš komentar na članak: