Nakon sinošnjeg poraza rukometaša Konjuha u Prijedoru i rukometašica Živinica u Ljubuškom, crni vikend živiničkih klubova nastavio se i danas. U Konjicu je Igman pobijedio Slavena 2:1, a poslije izjednačenja Elmedina Aličića, domaćini su iz penala pred sami kraj susreta postigli pobjedonosni gol.

 Iznenađenje su pripremili fudbaleri Tuzle, koji su danas na stadionu Slavena pobijedili Priluk.Prilučani su poveli golom Džeme Mušića u 37.minuti.Izjednačio je iz penala Aldin Delić u 55.minuti, a pobjedonosni gol postigao je rezervista Selmir Mešić /slika na naslovnici/, pa je krajnji rezultat utakmice Priluk-Tuzla 1:2, što je prvi poraz Priluka na stadionu Slavena.

 Jedinu pobjedu tokom tekućeg vikenda postigli su košarkaši KK Živinice 78 Dino kafa, koji su zabilježili ubjedljivu pobjedu protiv Bersseluma 71:34. Učinak naših košarkaša na ovoj utakmici, uz napomenu da je trener Mario Sović šansu dao mlađim igračima, bio je slijedeći: Korkutović 12, Taletović 6, Hadžimehmedović 18, Meštrić, Aljić 3, Ahmetović 10, Zukić 14, Užičanin, Š. Brčaninović 5, Đulović 4./Š.G./

Iako je pokriven dvojicom igrača Džemo Mušić je uspio postići gol za Priluk

Aldin Delić /br.4/ postiže gol iz penala

Sa utakmice košarkaša Živinica /žuti dresovi/  i Bersseluma
 

Vaš komentar na članak: