Fudbaleri Slavena izgubili su u Banovićima od Budućnosti 2:0, ŽRK Živinice su poražene od Željezničara, dok je jedino Konjuh nadigrao visočku Bosnu.

VRTAGIĆ NOVI TRENER SLAVENA

  Slučaj je htio da novi trener Slavena Muhamed Vrtagić debituje protiv najbolje ekipe Prve lige FBiH, Budućnosti iz Banovića.O svom debiju i daljim planovima Vrtagić kaže:

  "U Banovićima smo igrali oslabljeni, jer nismo mogli računati na povrijeđenog Mujanovića, Aličića i Dedića.Da su oni igrali drugačije bi se odvijao tok na ovoj utakmici.Nama sada preostaje da se dobro pripremimo za preostale susrete, posebno na tri domaće utakmice, kako bi sa tih 9 bodova osigurali opstanak u ligi".

   Muhamed Vrtagić je svoju uspješnu sportsku karijeru započeo kao golman u Slogi iz Gračanice, za koju je branio već sa svojih 16 godina, potom je nastavio u Kostolcu u Srbiji, članu  II lige bviše Jugoslavije (1988-1991.god.), potom prelazi u redove Slavena, da bi od 1993-1995.godine pojačao redove zvorničke Drine dok su igrali u Premijer ligi BiH kao domaćini na stadionu Slavena.Svoj trenerski posao odrađivao je u Slavenu i do nedavnog odlaska tandema Munever Kraišnik-Mijo Filipović, bio je zadužen za rad sa golmanima.

RUKOMETAŠICE SE OPROSTILE PORAZOM

  Gradska dvorana Živinice.Gledalaca 40.Sudije: Igor Ranilović i Aleksandar Vrhovac.Delegat: Alija Hasić.Isključenja:ŽRK Živinice  6 min, ŽRK Željezničar  8 min.Sedmerci:ŽRK Živinice  2 (0), ŽRK Željezničar 9 (9).Rezultat: ŽRK  Živinice – ŽRK  Željezničar Hadžići 26:33  (12:15).

  ŽIVINICE:Tešanović (3 odbrane), Bajrić, Goletić 3, Mujagić 3, Sarajlić 2, Nurkić 11, Aljić 3, Puzić, Jamaković, Pejkušić 4, Suljanović (9 odbrana) i Bošković. Trener:Anto Pražak.

   ŽELJEZNIČAR:Selimić (3 odbrane), Fazlija, J.Muharemović 2, Mehmedić 1, Konaković 4, Čehajić 8 (6), Halilović 8, A.Muharemović 1 (1), Hajić, Džankić 4 Botić ( 8 odbrana, 2 sedmerca), Smajlović 5 i Čano.Trener:Senad Muharemović.

  Rukometašice Živinica su se oprostile porazom od domaće publike, a u posljednjem kolu narednog vikenda gostuju u Mostaru kod ŽRK Zrinjskog.Što se tiče same eutakmice protiv Željezničara sve je dobro započelo, imale su prednost do 25.minute, kada su gošće izjednačiule na 11:11.Međutim, u tim trenucima teže je povrijeđena Zorica Bošković, tako je da ova uzorna sportašica  prebačena u hitnu službu Doma zdralja Živinice, gdje je nakon obavljenih pretraga puštena na kućno liječenje.

 Od trenutka kada je Zorica Bošković povrijeđena rukometašice Željezničara preuzimaju inicijativu i već na poluvremenu bilo je 12:15.

 Iako je Asmira Nukić bila sa 10 golova najopasnija i najefikasnija u redovima domaćih to je bilo nedovoljno za trijumf.Na kraju pobjeda je pripala gošćama, a rezultat utakmice ŽRK Živinice-ŽRK Željezničar glasio je 26:33.

RUKOMETAŠI BLISTALI PROTIV BOSNE

   Gradska dvorana Živinice.Gledalaca:150.Sudije:Ante Knezović i Robert Zovko Mostar.Delegat:Milan Đurašinović Prijedor.Isključenja:Konjuh 12 min, Bosna Prevent 4 min.Sedmerci:Konjuh 2 (2), Bosna Prevent 7 (4).Rezultat:Konjuh Živinice-Bosna Prevent Visoko 39:31 (23:11).

  KONJUH:Savić (9 odbrana, 1 sedmerac), Hadžiomerović 1, M.Muhić 1, E.Ferhatbegović 9, Aljić 4, Rahimić, M.Ferhatbegović 1, A.Muhić 9 (1 ), Beširović 1 gol iz sedmerca ( 8 odbrana, 2 sedmerca), Smajić 3, Begić 5, Mehinović 1, Mujanović 3 i Zildžić 1.Trener:Damir Cipurković.

  BOSNA PREVENT:Tatar (8 odbrana), Geko 8, Dedić 1, Čakić 7, Sirćo 1, Hodžić (4 odbrane), Ahić 4 (4), Selimović 6, Kalenić, Mustafić 1 i Karavelić 3.Trener:Senad Skopljak

  Za utjehu današnjim lošim rezultatima je pobjeda Konjuha protiv Bosne Prevent iz Visokog, rezultatom 39:31.Utakmica je bila fer i korektna, posebno su gosti prednjačili u feer pleyu, tako da su tek pred sami kraj susreta imali dva isključenja.

 Ma početku ove utakmice urednik portala www.rkkonjuh.ba Kenan Avdagić uručio je Plaketu Emiru Rahimiću, najboljem rukometašu Konjuh u tekućoj prvenstvenoj sezoni, koji je tu laskavu titulu osvojio glasovima čitalaca navedenog portala!/Š.G./

Emir Rahimić primio priznanje od Avdagića-zaslužena Plaketa vrsnom rukometašu

Zirajeta Mujagić nakon postignutog gola
 

Vaš komentar na članak: