U petak i subotu, 30. i 31.januara, počinje  Konjuhov rukometni turnir, na kojem će, osim domaćina, učestvovati banjalučki Borac, Lovćen iz Cetinja i Sloga iz Doboja.Pripreme svih rukometnih ekipa odavno su počele, a ovaj turnir pokazaće u kakvoj se formi nalaze ovi timovi.

  Svečano otvaranje planirano je za petak od 16,30 sati, a pola sata kasnije prvu utakmicu igraju Konjuh i Sloga, nakon koje će u 19 sati nastupiti Lovćen i Borac Banja Luka.Dan kasnije igraju se utakmice za 3.mjesto i finale.Prva utakmica počinje u 17 sati, a druga 2  sata kasnije.Cjelodnevne ulaznice koštaju 3 KM.

   Konjuh je u nastavku prvenstva ostao bez Šahinovića, Pejovića i golmana Omerovića, pa će biti zanimljivo pogledati da li će mladi rukometaši iz Konjuhovog juniorskog pogona biti dstojne zamjene.

  Prije ovog turnira Konjuh je imao nekoliko prijateljskih utakmica.U Sarajevu protiv Bosne zabilježen je poraz, kao i u susretu protiv Krivaje, dok je Konjuh u Tuzli uspio pobijedti Slobodu.Dvodnevni turnir u petak i subotu je prilika da se popravi utisak sa dosada odigranih prijateljskih pripremnih utakmica./Š.G./

  

RK Lovće Cetinje

RK Borac Banja Luka

RK Sloga Doboj

RK Konjuh Živinice

Vaš komentar na članak: