Rukometašice HŽRK Zrinjski nastavile su pobjedonosni niz pobjedom nad ekipom Živinica rezultatom 37:18.Pitanje pobjedinika riješeno je već u prvom dijelu koga su Plemkinje dobile rezultatom 16:7. U drugom dijelu rukometašice Zrinjskog potvrdile su seperiornost i slavile 37:18.

  Najefikasnije u redovima Zrinjskog bile su Prguda koja je postigla 10 i Alisa Marić sa 8 pogodaka. Kod gošći bolja od ostalih bila je Asmira Nukić sa 10 pogodaka.

  HŽRK Zrinjski: Pandža, Karačić 3, Sulejmanagić 4, Ristić, Knezović 3, Prusina, Marić 8, Puljić Vlahić, Prguda 10, Glibić,  Mlakić 5 i Tambić 4.

  ŽRK Živinice: Tošanović, Bajrić, Kunić, Sarajlić 3, Goletić, Mujagić 2, Nukić 10, Jamaković 2, Pejkušić 1, Maslić, Tursunović, Markelić i S. Pejkušić./www.hercegovina.info/

ŽOK Maglaj-ŽOK Stars 3:0

Večeras su odbojkašice Starsa igrale utakmicu u Maglaju protiv istoimene ekipe.Ova iskusna ekipa nije dozvolila iznenađenje, pa je meč riješila u svoju korist, rezultatom 3:0 (25:12,25:16,26:24).

  Trener Salem Zenunović je ipak zadovoljan igrom svoje ekipe, ali ne i suđenjem!I Na ovoj utakmic Stars je igrao bez svog kapitena Erne Šarić, a o meču u Maglaju trener Zenunović je rekao:

 "Na žalost iz Maglaja se vraćamo bez bodova.Domaća ekipa je zasluženo slavila, dali smo sve od sebe, ali uz dosta sumnjivih odluka glavnog sudije u drugom i trećem setu domaćini su upisali pobjedu.Prvi set je naša mlada ekipa vidljivo bila pod uticajem treme, da bi nakon toga igrali ravnopravno sa domaćinom.Da je koja sumnjiva sudijska odluka išla u našu korist, možda bi i rezultat bio drugačiji.Sve u svemu zadovoljan sam igrom u druga dva seta, posebno Zerinom Bajrić, koja je uz Editu Mušić bila naš glavni adut"./Š.G./

Sa odbojkaške utakmice Starsa i Tešnja
 

Vaš komentar na članak: