Tokom nastupajućeg vikenda živinički klubovi imaće značajne prvenstvene nastupe.Rukometaši Konjuha dočekuju Slogu iz Doboja, koja ovog proljeća igra u velikoj formi i odavno je izvan opasne zone, sa 23 boda zauzima visoko 6.mjesto.Naš Konjuh ima 17 bodova i zauzima 8.mjesto na tabeli,

 Utakmica između Konjuha i Sloge igra se 7.maja-subota, u Gradkoj dvorani u Živinicama od 19 sati.Ekipa ŽRK Živinice je slobodna zato što je ranije odigrala svoj meč protiv Jedinstva iz Tuzle, a narednog vikenda igra posljednju utakmicu ove sezone u Mostaru protiv Katarine!

 Slaven će u subotu, 7.maja, igrati prvenstveni meč protiv Jedinstva iz Bihaća.Utakmica se igra u Živinicama od 17 sati.Gosti su na 4.mjestu, a Slaven vodi borbu za opstanak, sa 30 bodova zauzima 14.mjesto i u opasnoj je zoni.Ispod Slavena su samo Igman sa 28 i Radnik Hadžići sa 20 bodova, koji se već oprostio od Prve lige.

 Priluk je prošle srijede izgubio meč u Odžaku.Rezultat utakmice Odžak 102-Priluk 3:1 i u nedjelju Prilučani na stadionu Slavena dočekuju Mladost iz Tinje.Ovaj meč počinje u 17 sati.Priluk se nalazi na 6. mjestu sa 37 bodova i utakmicom manje, s obzirom da će se prekinuta utakmica protiv Sloge iz Tojšića ponoviti.

 I na kraju, košarkaši KK Živinice 78 Dino kafa gostuju u Tešnju, gdje igraju protiv domaće Gradine Koteks./Š.G./

Još jedan težak ispit za Slaven protiv Jedinstva
 

Vaš komentar na članak: