Gradski stadion Živinice.Gledalaca: 300.Sudija: Senad Hadžimejlić(Zenica).
Pomoćnici: Ermin Halilagić i  Muhamed Bogilović ( oba Sarajevo).Delegat:Zaim Hadžiomerović (Jablanica).Strijelci:1:0 Trumić penal (83.).Crveni karton;Klaić (Orašje).Žuti kartoni: Mujanović, Trumić i Zoletić (Slaven), Halilović (Orašje).Igrač utakice: Semir Borogovac (Slaven).

   SLAVEN:Baščelić ,  Hodžić,  Borogovac, Mujanović, Omerkić, Dedić, Mulavdić, (75. Mujkanović ), Aličić  (60.Vidović ), Trumić,  Hrnjić , (46. Tomić ) i Zoletić .Trener:Munever Krajišnik.

   ORAŠJE:Smajić , Klaić, Vidović, Aleksić, G.Živković, P.Živković, Pejić, Halilović (55.Avdić), Mišković, Mendeš  (85. Đurić) i Maskaljević (60.Suljić ).Trener:Fuad Grbešić.

   Slaven je uspio postići i četvrtu uzastopnu pobjedu, ovoga puta protiv Orašja na domaćem terenu.Pobjedu je presudio Eldin Trumić, pogotkom sa bijele tačke u 83.minutu.
  U ovoj utakmici, koja je odigrana po kišovitom i teškom terenu, a koja je prekinuta u 75.minuti nakon što je počeo padati grad, domaći su imali više od igre i nekoliko povoljnih prilika za postizanje gola, dok su gosti samo pred kraj susreta imali svega jednu šansu.

   Prvu šansu pripremio je Semir Borogovac, kada je uspio prekinuti napad gostiju, sjuriti se ka terenu protivničkog tima i uposliti svoje napadače.Međutim, ova šansa završila je kornerom za domaće.Četiri minuta kasnije iz povoljne prilike Hrnjić je glavom već matirao golmana Smajića, ali je mrežu spasila stativa.I u 18.minuti domaći su pogodili  stativu, ovoga puta Mirnes Mulavdić je s 25 metara jako šutirao i lopta  je opasno ugrozila gol Smajića.Do kraja poluvremena Aličić i Dedić imali su povoljne prilike, ali je mreža protivničkog gola i dalje mirovala.

   Drugi dio utakmice takođe protiče u nadmoćnosti igrača Slavena.U 52.minutu Borogovac šutira slobodani udarac sa 30 metara i Smajić krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.Jedini gol na utakmici postignut je zahvaljujući penalu, koji je sudija dosudio  nakon što je u jednom prodoru srušen Semir Borogovac pred golom gostiju.Trumić je bio siguran izvođač najstrožije kazne.

  U naredna dva kola Slaven pauzira, jer su iz takmičenja istupili Posušje i Žepče, a potom će gostovati kod Rudara u Kaknju.

     RUKOMETAŠI PORAŽENI U GRADAČCU
 
    Rukometaši "Konjuha" večeras su izgubili u Gradačcu  27:26 (14:12), čime su izgubili šanse da se bore za visok plsman, pogotovu što naredne subote dolazi sarajevska Bosna, od koje je nemoguće uzeti i jedan bod!Potom će uslijediti gostovanje, gdje takođe nema bodova.

  Utakmica u Gradačcu protekla je u neviđenoj atmosferi sudijskog navijanja za domaće, kojima ionako ova utakmica neće pomoći da se spase ispadanja iz Premijer lige!

                             Gol Trumića sa 11 metara za nova tri boda

 

Vaš komentar na članak: