Sredinom 2010.godine od Ministarstva za saobračaj dobijeno je odobrenje za upotrebu sportskog aerodroma na Ciljugama, od tad se krenulo u adaptaciju i preuređivanje svega što je potrebno da ovaj sportski aerodrom može i po propisima da radi.

  Ove godine, tačnije 30.maja dobijen je certifikat od Državne direkcije za civilnu avijaciju, čime su stvoreni svi uslovi za svakodnevnu upotrebu ovog sportskoog aerodroma. Sam čin ceremonije otvaranja se desio protekle subote. Na teren sportskog aerodroma pristiglo je preko petnaestak malih aviona, prijatelja UART „Fenix“ koji su došli iz cijele regije. Skup je uveličao i veliki broj građana tuzlanskog kantona koji su došli da proprate sam čin ceremonije otvaranja.

  Ispred domaćina gostima se srdačno obratio predsjednik udruženja „Fenix“ gospodin Šerif Salkić, koji se u svoje lično ime i u ime FENIXA gostima zahvalio što su došli da zajedno prisustvuju svečanoj ceremoniji otvaranja. Svoje oduševljenje nije krio ni načelnik Živinica, koji je također podržao ovu ceremoniju otvaranja, te obečao da će podržati ovo udruženje.

 I na kraju na jako visokoj tempereturi i velikoj vrelini, svečano sportski aerodrom „Ciljuge“ otvorila je Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a Nađa Avdibašić Vukadinović./Almir Hurić/

Vazduhoplovci i aktivisti zalužni za  sportski aerodrom u našem gradu

Pista aerodroma u CIljugama
 

Vaš komentar na članak: