Kako smo već objavili posljednjeg dana marta održana je manifestacija Izbora najboljih sportista, klubova i sportskih radnika općine Živinice 2010.godini.Organizator ove manifestacije je Općinski sportski savez Živinica, a pokrovitelj općinski načelnik!

  Za najuspješnijeg sportstu općine Živinice proglašen je Mirza Aljić, o kojem objavljujemo kraće biografske podatke i dosadašnje uspjehe!  Rođen je 11.05.1988. godine, redovan student IV godine Fakulteta za Tjelesni odgoj i sport u Tuzli.Standardni prvotimac bokserskog kluba „Živinice“ od 2003 godine, a reprezentativac BiH od 2004 godine.Državni prvak BiH u srednjoj kategoriji do 75 kilograma u 2010 godini,prvo mjesto na Međunarodnom turniru „Braća Kadić“, prvo mjesto na Međunarodnom bokserskom turniru „Čelična pesnica“Zenica 2010.Osvajač 41.Čelične pesnice-Najbolji bokser,prvo mjesto na Međunarodnom bokserskom turniru „Rudarski gong“Tuzla 2010.prvo mjesto na Međunarodnom bokserskom turniru „Živinička Mladost“-Nesib Malkić Živinice 2010.Osvajač trinaest turnira – najbolji bokser,prvo mjesto na Međunarodnom turniru „Noć Boksa“-Gračanica 2010;prvo mjesto na međunarodnom turniru Bijeljina 2010;bronzana medalja na EABA turniru „Hakija Turajlić“ Sarajevo 2010;U 2010.godini odboksovao je 18 mečeva od čega 17 pobjeda i jedan poraz.
  Drugi na listi najboljih je Mirnes Salihović,  nogometni klub Slaven Živinice.
Mirnes je standardni prvotimac NK“SLAVEN“, jedan od najzaslužnijih igrača za visok plasman u Prvoj ligi F BiH,kao i ulazak našeg kluba u viši rang takmičenja.
Najbolji strijelac ekipe kao i same lige sa postignutih 29 golova, što je za svaku pohvalu.
    Za najuspješniju  sportiskinju proglašena je  Edina Nuhanović Karate klub Konjuh Živinice.Edina Nuhanović rođena je 27.12.1996.godine.Učenica  VIII razreda Osnovne Škole Šeriće.Rezultati koji su obilježili Edininu karijeru u 2010.godini su: treće mjesto na internacionalnom turniru „TK-OPEN“, četvrto mjesto na Državnom prvenstvu u Bihaću, prvo mjesto na internacionalnom prvenstvu Ilidža; prvo mjesto na međunarodnom turniru Vitez Open; prvo mjesto na internacionalnom turniru OSIJEK-OPEN; prvo mjesto na kantonalno-regionalnom takmičenju DOBOJ ISTOK; drugo mjesto na internacionalnom festivalu NOVOGRADSKI DANI u Sarajevu; prvo mjesto na internacionalnom takmičenju BUGOJNO-OPEN; drugo mjesto na međunarodnom turniru SLOGA7-GORNJI VAKUF; prvo mjesto kantonalno-regionalnom takmičenju TUZLA SINBRA i prvo mjesto na internacionalnom turniru GRADAČAC OPEN.
   Na 2.mjestu  je Zirajeta Mujagić- Rukometni klub Živinice.Zirajeta je dugogodišnja igračica ŽRK „Živinice“,  koja je standardni kapiten ekipe već 17 godina. Kao i prošlih godina tako i u protekloj godini je najvažnija karika u našoj ekipi.Uveliko doprinosi podsticaju i motivaciji mađih igračica koje idu njenim stopama. Kao prvi strijelac naše ekipe doprinjela je rezultatima koje smo imali u 2010.godini.
RUKOMETAŠIMA KONJUHA PRVO MJESTO
   1.Rukometni klub Konjuh Živinice. Rezultati u 2010.godini su: osvajanje četvrtog mjesta u Premijer ligi BiH; četvrt- finale Kupa BiH; treće kolo Chellange Cup-a, pet godina uzastopno učesnici u evropskim kupovima; tri igrača su na spisku mlade reprezentacije; druga ekipa je četvrta u BiH; pionirska ekipa četvrta u BiH; kadetska ekipa četvrta u BiH.
   2.Omladinski Šahovski klub Živinice. OŠK Živinice je najuspješnija šahovska ekipa na području TK u seniorskoj konkurenciji, a po nastupima kadeta je daleko najubjedljivija.Na ekipnom prvenstvu kantona za igrače do 15.godina.
Ekipa TK je zauzela III mjesto.Ekipu TK su u potpunosti činili kadeti OŠK Živinice.
   3.Fudbalski klub Priluk je član Druge lige FbiH , koji je za veoma kratko vrijeme u takmičarskoj sezoni 2010.godine iz prve Kantonalne lige ušao u drugu ligu FBiH.U sezoni 2009/2010 i 2010/2011 napravio izvanredan sportski rezultat preskočivši dva ligaška ranga takmičenja, što je za svaku pohvalu. U drugoj ligi FBiH trenutno FK“Priluk“ zauzima četvrto mjesto sa zaostatkom od tri boda za prvakom lige,što nam pokazuje da uz malo sportske sreće i podrške FK“Priluk“, možemo gledati sa našim Slavenom.
NAJUSPJEŠNIJE ŽENSKE EKIPE
   1.Ženski Rukometni klub Živinice. Iako u teškoj finansijskoj situaciji, naš klub opstaje u vrlo jakoj i teškoj Premijer ligi BiH.Naša ekipa broji 40 igračica od čega 20 igra za prvi tim prosjek godina igračica u našoj ekipi je 18 i kao takva uspijeva da se ravnopravno bori sa jakim ekipama iz Premijer lige,tako da ostvaruje opstanak i nastanak igranja u protekloj godini.
  2.Ženski Košarkaški klub Milenijum. Rezultati liga mladih TK, peto mjesto; kvalifikacije za državno prvenstvo-drugo mjesto; turnir sportom protiv droge Tešanj u konkurenciji deset ekipa treće mjesto;turnir 2010. u konkurenciji jedanaest ekipa četvrto mjesto.
   3.Odbojkaški klub Stars.  Od januara 2009 godine nastupaju na zvaničnim utakmicama Odbojkaškog Saveza u omladinskoj konkurenciji. Danas, nakon 2,5 godine treniraja, ravnopravno igraju prijateljske utakmice protiv ekipa iz 2.Federalne lige za žene, te od sezone 2011/2012 planiramo prijaviti tim za takmičenje u navedenoj ligi.
POREDAK U  SENIORSKOJ KONKURENCIJI
   1.Hadžiomerović Gafar-Rukometni klub Konjuh Živinice. Rođen je 13.02.1990.godine u Bijeljini.Kao igrač prošao je sve selekcije u rukometnom klubu Konjuh Živinice.Sa 18 godina u juniorskoj ekipi Konjuha osvaja prvo mjesto u Sjevernoj grupi BiH i tako se plasira na završnicu državnog prvenstva za juniore,gdje naša ekipa u jakoj konkurenciji osvaja četvrto mjesto.Ujedno je član ekipe Konjuh II od njenog formiranja 2008 godine i sa tom ekipom osvaja dva puta četvrto mjesto u Prvoj federalnoj ligi grupa sjever.Njegove igre nisu prošle ne primjećeno,tako da je 2010 godine dobio poziv od Selektora mlade reprezentacije BiH i nastupa na kvalifikaciskim utakmicama i baražu koji je odigran u Portugalu u ljeto 2010.godine.
   2.Salihović Mirnes -Nogometni klub Slaven. Mirnes je standardni prvotimac NK“SLAVEN“Živinice,  jedan od najzaslužnijih igrača za   visok plasman u Prvoj ligi F BiH, kao i ulazak našeg kluba u viši rang takmičenja.Najbolji strijelac ekipe kao i same lige sa postignutih 29 golova što je za svaku pohvalu.
   3.Kudić Eldin – Bokserski klub Živinice
Najuspješnije seniorke postale su:
  1.Nukić Asmira- Rukometni klub Živinice. Asmira je drugi strijelac naše ekipe na svakoj utakmici daje u prosjeku 8 golova.Zahvaljujući velikom broju njenih golova naša ekipa ima zadovoljavajući bodovni saldo i trenutnu poziciju u Premijer ligi BiH.
  2.Bajrić Zerina – Odbojkaški klub Stars. Zerina je kapiten ekipe OK Stars najbolja odbojkašica našeg kluba standardna u prvoj postavi.Odličnu igru uz kapitensko vodstvo pokazala na navedenim takmičenjima-Turnir u Kladnju u konkurenciji srednjih škola,drugo mjesto; prvenstvo BiH.
  3.Jusupović Alma -Košarkaški klub Milenijum.Alma je 1996. god.rođena u Tuzli. trenira već pet godina u ŽKK Milenijum naš najbolji igrač i kapiten ekipe.Kandidat za reprezentaciju BiH igra na poziciji 1 i 2.
NAJBOLJI U JUNIORSKOJ KOMKURENCIJI
  1.  Muratović Hamza  – Karate klub Konjuh Živinice. Karateom se bavi već deset godina i nosilac je smeđeg pojasa.U 2011.godini najznačajniji su mu rezultati: prvo mjesto na regionalnom takmičenju Doboj-Istok;treće mjesto na internacionalnom festivalu Novogradski dani u Sarajevu;treće mjesto na regionalnom prvenstvu Tuzla Sinbra; drugo mjesto na internacionalnom turniru Gradačac Open.
  2.Arnad  Hamzić – Rukometni klub Konjuh
   Rođen je 12.06.1993.godine u Tuzli.Kao igrač prošao je sve selekcije u našem klubu,sa 16 godina u juniorskoj ekipi Konjuha osvaja prvo mjesto u Sjevernoj grupi BiH i tako se plasira na završnicu Državnog prvenstva.U 2010.godini izborio je mjesto u prvoj ekipi Konjuha a kao mlađi igrač ubilježio je nastupe u jesenjem djelu sezone.
  3.Senad Hasanović – Nogometni klub Slaven
  Senad Hasanović rođen je 1992.godine,od svoje osme godine trenira nogomet,sa svojim kolegama iz juniorskog pogona takmiči se u Omladinskoj ligi BiH,iako još junior Senad je upisao veliki broj utakmica sa prvom ekipom NK.Slaven.
  Na manifestaciji najuspješnijih poredak juniorki je slijedeći:
   1.Jamaković Melisa – Rukometni klub Živinice .Melisa je standardni prvotimac prve postave,koja je odigrala sve utakmice i svojim golovima u odlučnim trenucima donijela bodove za naš tim.Sa svojih 70 golova u protekloj godini doprinjela je da naša ekipa osigura takmičenje u Premijer ligi za žene BiH.
   2.Rahmanović Amina -Odbojkaški klub Stars.
   Rođena je 1994.godine.Kapiten juniorske selekcije,odlična učenica.Redovno u sastavu prve postave.Odličnu igru uz kapitensko vodstvo pokazala na navedenim takmičenjima:Turnir u Kladnju;kadetsko prvenstvo BiH;juniorsko prvenstvo BiH.
   3.Ahmetbegović Jasmina -Košarkaški klub Milenijum
   Rođena 01.08.1994.godine.Trenira osam godina, tri godine Sloboda Dita i pet godina KK.Milenijum Živinice.
KONKURENCIJA KADETI-KADETKINJE:
   1.Mujčinović Ahmed -Karate klub Konjuh Živinice.
   Karateom se bavi osam godina i nosilac je plavog pojasa.U 2010.godini najznačajniji su mu rezultati:treće mjesto na međunarodnom turniru Sloga 7 gornji vakuf;prvo mjesto na regionalnom prvenstvu Tuzla Sinbra;drugo mjesto na internacionalnom festivalu Novogradski dani u Sarajevu;drugo mjesto na regionalnom turniru Doboj-Istok.
   2.Šehić Osman -Košarkaški klub Milenijum
    Rođen 06.03.1996.godine u Tuzli.U ekipi kluba je kapiten i pod njegovim vodstvom ekipa je osvojila prvo mjesto na općinskom takmičenju,na tom turniru bio je najbolji strijelac i igrač turnira.Kao član KK.Milenijum u 2010.godini nastupao sam kao pionir i kadet te je u toj ligi dao u prosjeku 30 pona.
  3.Šarić Nedim -Rukometni klub Konjuh Živinice.
   Rođen 25.04.1995.godine u Tuzli.Sa 14 godina u kadetskoj ekipi Konjuha osvaja prvo mjesto u sjevernoj grupi BiH i tako se plasira na završnicu državnog prvenstva,gdje naša ekipa u veoma jakoj konkurenciji osvaja četvrto mjesto.
   1.Mahmutbegović Nadina -Omladinski Šahovski klub Živinice
   Rezultati u 2010.godini su: drugo mjesto na 16 kadetskom prvenstvu FBiH; drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu Prolom Banja; nastup na Svjeskom prvenstvu za kadete Grčka.
    2. Ferhatbegović Emina – Ribolovno društvo Mrena.
   Rezultati u 2010.godini su:na prvenstvu Federacije BiH u ulovu ribe na plovak osvojila pvo mjesto.
   3. Muratović Lejla -Karate klub Konjuh Živinice
   Rezultati u 2010.godini su:drugo mjesto na regionalnom takmičenju Tuzla Sinbra;treće mjesto na internacionalnom takmičenju Gradačac Open.
Najuspješniji mlađi kadeti:
  1. Mahmutbegović Muharem – Omladinski Šahovski klub
  Rezutati su:prvo mjesto u kategoriji kadeta i omladinaca;treće mjesto na 16 kadetskom prvenstvu FBiH;deseto mjesto na prvenstvu Tuzlanskog kantona;drugo mjesto na festivalu mladih šahista Gambit 2010;drugo mjesto prvenstvo Balkana u šahuProlom Banja;nastup na Olimpijadi u Turskoj;prestavljao našu zemlju kao prvak Države na Svjeskom prvenstvu u Grčkoj.
   2.Tursunović Samed -Karate klub Konjuh Živinice
   Rezultati u 2010.godini su:prvo mjesto na internacionalnom prvenstvu Osijek Open;prvo mjesto na međunarodnom turniru Vitez Open;treće mjesto na turniru Bugojno Open;treće mjesto TK-Open;prvo mjesto na regionalnom turniru Doboj-Istok;prvo mjesto na internacionalnom turniru Gradačac-Open;prvo mjesto na regionalnom prvenstvu Tuzla Sinbra;prvo mjesto na Božićnom turniru Bijela Distrikt Brčko.
   3.Mašić Enis -Nogometni klub Slaven
   Rođen je 1996.godine,nogometom se bavi od svoje šeste  godine,kapiten ekipe pionira NK“Slaven“koja se takmiči u kvalitetnoj ligi TK.jedan je od najzaslužnijih što je ekipa pionira Slavena u samom vrhu.
Najuspješnije mlađe kadetkinje:
  1.Kemija Zukić -Odbojkaški klub Stars
   Rođena 1996.godine kapiten pionirske selekcije OK Stars.Najzaslužnija odbojkašica za osvajanje:drugo mjesto na Međunarodnom turniru za pionire,održanom u Kalesiji;drugo mjesto na turniru za pionirke u Kladnju;treće mjesto u regionalnoj ligi Odbojkaškog saveza BiH.
   2.Suljkanović Dženita-Karate klub Konjuh Živinice
   Karateom se bavi šest godina i nosilac je plavog pojasa.U 2010.godini najznačajniji rezultati su joj:drugo mjesto na internacionalnom turniru Gradačac Open;treće njesto regionalno takmičenje Tuzla Sinbra.
  3.Glavić Almina -Karate klub Konjuh Živinice
  Karateom se bavi šest godina nosilac je plavog pojasa. U 2010.godini najznačajniji rezultati su:treće mjesto na internacionalnom turniru Gradačac Open;drugo mjesto na regionalnom turniru Tuzla Sinbra.
ZA NAJUSPJEŠNIJE TRENERE U 2010. GODINI PROGLAŠENI SU:
 1.Denis Brčaninović – Karate klub Konjuh Živinice
   Denis je profesor Tjelesnog odgoja i sporta.Od svoje osme godine aktivno se bavi karateom.Na raznim takmičenjima kako na kantonalnim,državnim i internacionalnim postizao je zavidne rezultate.Majstor je crnog pojasa drugi dan.Državni sudija u karateu za kate i borbe.Od 2002.godine obavlja funkciju trenera u sekcijama karate kluba „KONJUH“Živinice.Trener je i takmičarske grupe seniorske,juniorske,kadetske i pionirske koje trenira od 2005.godine.Takmičarski rezultati našeg kluba postignuti u 2011.godini u velikoj mjeri su ostvareni zahvaljujući njegovom radu.
   2.Enver Beširević -Nogometni klub Jedinstvo Dubrave
   Rođen 04.07.1969.godine u Donjim Dubravama.Sportsku karijeru sam počeo još od malih nogu i prvi sportski klub u kojem sam se aktivno bavio fudbalom bio je „Jedinstvo“ iz Donjih Dubrava.Tokom 2009/2010.godinu sa upravom NK Jedinstvo Donj Dubrave sam pokrenuo rad nogometnog kluba sa igračima koji do tada nisu bili angažovani niti u jednom klubu.Počeli smo takmičenje u III Kantonalnoj ligi i osvojili I mjesto,u 2010.godini se takmičimo u II Kantonalnoj ligi također smo u istoj osvojili I mjesto.Također kao tener NK „Jedinstvo“ Dubrave Donje,sam odigrao finalni KUP Općine Živinice.
   3.Osman Tulumović -Rukometni klub Konjuh Živinice
   Rođen je 19.04.1971.godine u Tuzli.2001.godine završava Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.Rukometom se počeo baviti u Rukometnom klubu „Konjuh“ 1986 godine.Prošao je sve kategorije Kluba.Trenerskim poslom se počeo baviti 1999.godine kao pomoćnik trenera mlađih selekcija Kluba rahmetli Edina Fatušića.Kao trener učeastvovao u stvaranju svih igrača koji igraju za naš klub.Kao trener imao  je niz uspjeha sa najmlađim selekcijama Kluba.
  4.Vahid Dedić – Košarkaški klub  Milenijum
   Dedić Vahid rođen 23.08.1973.godine u Tuzli.Osnovnu školu sam završio u Dubravama općina Živinice a srednju u Tuzli.Po završetku škole prijavio sam se u oružane snage RbiH,posle završetka rata upisao sam Fakultet za tjelesni odgoj i sport.posle završetka fakulteta upisujem posdiplomski studij u Tuzli koji je u fazi izrade magistrskog rada.Kao trener KK Milenijuma radim već osam godina,glavni sam trener svih muških selekcija sa kojima postižem zavidne rezultate.
   5.Dževad Šećerbegović -Fudbalski klub Priluk
   Ono što je najvažnije od jednog seoskog nižerazrednog kluba kakav je nekada bio FK“PRILUK“Priluk,popularni šećer napravio je respektabilnu ekipu koja u drugoj ligi FBIH,u izuzetno jakoj konkurenciji dostojno predstavlja Općinu Živinice njen fudbal.
Ono što ga posebno karakteriše jeste rad i prenošenje svog bogatog iskustva mladim talentovanim igračima.
NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI RADNICI:
  1.Ćazim Hadžić- Nogometni klub Jedinstvo Dubrave
   Rođen 10.10.1952.godine u Donjim Dubravama gdje je i nastanjen.Dugogdišnji je aktivista Općine Živinice.Od 1986.godine do 1992.godine predsjednik Nogometnog kluba“JEDINSTVO“ Dubrave Donje.Te ponovo u postratnom periodu 1996.godine afirmiše rad NK Jedinstvo Dubrave Donje i postaje predsjednik NK Jedinstvo Dubrave Donje do 2002.godine.Od 1997.godine do 2002.godine član je Izvršnog Odbora Općinkog Saveza Živinice.2002.godine potpredsjednik Opštinskog Saveza Živinice i delegt u Kantonalnoj skupštini Sportskog Saveza Tuzlanskog Kanton.Od 2010.godine predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Dubrave Donje,član Nogometnog saveza Opštine Živinice,član Upravnog Odbora Sportskog Saveza Opštine Živinice i delegat Federalnog Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine.
   2.Željko Mandić -Nogometni klub Slaven
   Kao uspješan privrednik i sportski radnik dao nemjeriv doprinos da NK Slaven Živinice,ostvari najveći uspjeh od njegovog samog osnivanja,a to jeste ulazak u prvu ligu FBiH.Dolaskom u upravu kluba gospodina Mandića uveliko su popravljeni uslovi za nesmetan rad kako seniorskog tima tako i omladinskog pogona.Kao predsjednik organizacionog odbora sa svojim saradnicima organizovao do sada najuspješniji malonogometni turnir Slaven 2010 koji je bio i jedan od većih sportskih događaja u našem gradu u 2010.godini.
  3.Ejub Šabanović -Ženski  Rukometni klub Živinice
     Dugogodišnji sportski radnik u našoj ekipi koji je uvijek na raspolaganju svojim nesebičnim zalaganjem.Uveliko doprinos da naša ekipa opstaje i nastavlja sa takmičenjem u Premijer ligi BiH.
   4.Erna Šarić- Odbojkaški klub Stars
   Istaknuta odbojkašica, koja je uspješno nastupala za OK Pink Point, ali nakon gašenja kluba formira novi klub u kojem okuplja mlade odbojkašice i uspješno ih priprema za takmičenja.Učestvovali su na nekoliko turnira i postigli zapažene rezultate.
  4.Enver Sarajlić-Rukometni klub Konjuh Živinice
   U Rukometnom klubu „KONJUH“Živinice je od 1995.godine.Odmah po dolasku u Klub, Sarajliću je odmah povjerena funkcija direktora kluba.Zajedno sa ostalim članovima Upravnog odbora poduzeo je sve neophodne korake da se klub konsolidira, što mu je relativno vrlo brzo pošlo za rukom.Po isteku četverogodišnjeg mandata direktora kluba imenovani je ostao član Upravnog odbora,da bi u 2005.godini bio izabran za njegovog predsjednika.Po isteku četverogodišnjeg mandata,a zbog vrlo uspješnog obavljanja ove funkcije imenovanom je produžena funkcija predsjednika Upravnog odbora za naredne četiri godine na kojoj se i danas nalazi.Za vrijeme trajanja funkcije predsjednika Upravnog odbora tj.od 2005.do danas,klub je postigao najveće sportske rezultate i historiji njegovog postojanja,kako na domaćem tako i na međunarodnom planu. 
NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTI PO SPORTSKIM DISCIPLINAMA:
1.  Livadić Enes                          Stonoteniserski klub Živinice94
 2.  Hadžiomerović Gafar            Rukometni klub Konjuh Živinice
 3.  Mujagić Zirajeta                     Ženski Rukometni klub Živinice
 4.  Jusupović Alma                     Ženski Košarkaški klub Milenijum
 5.  Šehić Osman                         Košarkaški klub Milenijum
 6.  Ahmetović Mahir                    Karate klub Konjuh Živinice
 7.  Ćasurović Ajla                        Karate klub Konjuh Živinice
 8.  Mahmutbegović Muharem   Omladinski Šahovski klub
 9.  Mahmutbegović Nadina       Omladinski Šahovski klub
10. Ferhatbegović Emina           Ribolovno društvo Mrena
11. Bajrić Zerina                           Odbojkaški klub Stars
12. Salihović Mirnes                    Nogometni klub Slaven
13. Mirza Aljić                                Bokserski klub Živinice
    Sportski savez općine Živinice posthumno je odao priznanje bivšem sekretaru Sportskog saveza Hasanu Hasiću, kao priznanje za dugogodišnje nastupe za RK Konjuh i poslije kao istaknutom sportskom radniku./Sprtski savez općine Živinice/

Pehari najboljim sportskim kolektivima

Najuspješniji u seniorskoj konkurenciji

Najuspješnije seniorke za 2010.godinu

Nagrade za rukometašice i aktiviste ŽRK Živinice

Talentovani košarkaš Osman Šehić podijelio radost s najbližim

Dodjela nagrada obavljena u Plavojsali BKC-a
 

Vaš komentar na članak: