Što se tiče sportskih dešavanja u gradu tokom narednog vikenda, većina ligaša gostuje, dok će jedino domaćin na stadionu Slavena biti ekipa NK Priluk, koja će pokušati postići novu pobjedu protiv Dinama iz D.Mahale.Ova utakmica igra se u nedjelju, 7.novembra od 13,30 sati.

 Zanimljivo je istaći da su Prilučani novajlije u Drugoj ligi-Sjever, da su već stigli na 4.mjesto tabele i da već u 10 prvenstvenih utakmica nisu doživjeli poraz!Zanimljivo je i to da od sportskih klubova općine Živinice, osim RK Konjuh, najviše publike na utakmicama ima NK Priluk!

 Nogometaši Slavena gostuju kod lidera Goška iz Gabele, dok premijerligaši RK Konjuh i ŽRK Živinice gostuju.

 RK Konjuh gostuju u Ljubuškom kod Izviđača, u subotu 6.novembra.Utakmica počinje u 19 sati, a sudi par Begić-Knezović, dok je delegat Dušan POpović.

   Ljubušaci se nadaju pobjedi i oni su favoriti. Nakon zadnje pobjede nad RK Gračanicom, te slobodnog vikenda u Premijer ligi, koji je bio rezerviran za utakmice reprezentacije BiH, Skauti dočekuju RK Konjuh.

"U subotu očekujemo dobru utakmicu i pobjedu naših momaka. RK Konjuh je slabije krenuo u prvenstvo radi težih rasporeda utakmica i nedostataka nekih ključnih igrača, ali se definitivno ne smije podcijeniti jer je klub sa bogatom tradicijom i uvijek neugodan protivnik", istaknuo je trener Ljubušaka Silvio Ivandija.

 Rukometašice Živinica gostuju u subotu na Ilidži, utakmica počinje od 17 sati, a sudi par Gadžo-Mešić, delegat je Samir Suljević.

 U oba ova susreta domaćini su veliki favoriti i svaki drugi rezultat bio bi iznenađenje!/Š.G./

Vaš komentar na članak: