Kako se bliži kraj u ligama gdje učestvuju živinički klubovi, sve je više gorčine među simpatizerima, posebno Slavena.Mada je preostalo još 5 kola izvjesno je da je opstanak u društvu Prvoligaša nemoguĆa misija.Ovo tim prije što sutra Slaven gostuje kod viceprvaka čapljine i gdje nema nade za povoljan rezultat.

  I nakon Čapljine Slaven gostuje, ovoga puta kod SAŠK Napretka, koji trenutno ima pet bodova više od  naših fudbalera.Najblliži Slavenu su Bosna Visoko i Kraišnik iz Velike Kladuše koji sutra igraju pred svojom publikom, a kako se u posljednje vrijeme dešavaju čudni rezultati, teško da će neko svoju sudbinu prepustiti slučaju i sportskom nadmetanju!

 Prilučani nastavljaju prevenstvo u Drugoj ligi FBiH-Sjever u Mionici, gdje ih čeka Bosna.Naš tim je na 6.mjestu sakupio 40 bodova, a Bosna na 12.mjestu ima 29 bodova, što bi značilo da blaga prednost pripada gostujućoj ekipi!

RUKOMETNE EKIPE ZA MEĐUSOBNI PRESTIŽ

 Rukometaši Konjuha sutra igraju u Visokom protiv Bosne i to će biti meč koji će riješiti pitanje međusobnog prestiža, s obzirom da Stolari na trenutno 8.mjestu imaju 20 bodova, a Bosna je na 9.mjestu sa bodom manje.Konjuh je opstankom u Premijer ligi ostvario plan za ovu takmičarsku sezonu, jer je nastupio period podmlađivanja prve postave.

 Ekipa ŽRK Živinice već večeras završava ovogodišnju sezonu, utakmicom u Mostaru protiv Katarine.Nova tri boda neće ništa značiti niti jednoj niti drugoj ekipi, pošto ne mogu nikoga preteći s novom pobjedom.ŽRK Živinice sa 20 bodova ostaje na 8.mjestu, dok je Katarina već peta sa 33 boda./Š.G./

Tabela Premijer lige BiH prije dva kola završetka prvenstva
 

Vaš komentar na članak: