Povodom Dana općine Živinice juče i danas održane su sportske manifestacije. Tako su juče planiari Drenika imali pohod na Konjuh, dok su biciklisti BK Živinice organizovalli rekreativnu Biciklijadu.

  Povodom Dana općine Živinice održana je rekreativna Biciklijada, u organizaciji Biciklističkog kluba Živinice. Za utrku je bilo prijavljeno 115 biciklista, koji su od starta u Živinicama do Rajskog jezera u Bašigovcima i nazad vozili stazu dugu 12 km.

 Osim domaćina na utrci u Živinicama učestvovali su biciklisti iz Tuzle, Vlasenice, Puračića i Lukavca.

 "Učesnici ove utrke dobili su brojeve na pauzi u Bašigovcima, koji su im služili za učešće u nagradnoj igri na kraju vožnje. Na izvlačenju nagrada u Živinicama najviše sreće imao je Adnan Konjević, koji je dobio glavnu nagradu-bicikl. Gotovo svaki četvrti biciklista dobio je neku od nagrada, uglavnom iz kolekcije bicilističke opreme", kaže nam sportski direktor BK Živinice Edin Taletović.

 Živinički bicikisti imaju mnogo uspjeha i na drugim takmičenjima, a u Škoda ligi učestvuje 6 takmičara: Alen Bajramović /državni reprezentativac/, Zekerijah Jahić, Agan Muhić, Ado Mustafić, Dino Sejdinović i Rasim Đerzić.

 Predsjednik BK Živinie Salkan Selić ističe da klub ima sve više članova i da uspjesi ne izostaju:

 "Sam broj učesnika na rekretaivnoj Biciklijadi govori da je biciklizam popularan sport i da ima sve više pristalica.Takođe možemo se pohvaliti i postignutim rezultatima naših takmičara u Škoda ligi, na kojoj redovito naši biciklisti takmičenje završavaju na pobjedničkim postoljima. Naš klub je 10.maja bio organizator jedne utrke na Ilinčici kraj Tuzle, gdje smo pokazali da možemo biti dobri domaćini i orgaizatori najvećih takmičenja.Koristim priliku da se zahvalim općinskom načelniku Hasanu Muratoviću što je prepoznao kvalitet rada u našem klubu i pristao je da bude pokrovitelj rekreativne biciklijade".

 Biicklijada je završena zajedničkim lovačkim ručkom na lokaciji Fazanerije, kraj rijeke Oskove, koji su im pripremili članovi LD Toplica./Š.G./

Start biciklista u Živinicama

Živinički bicikisti pred start

Načelnik Muratović i sretni  Adnan s biciklom

Reperezentativac Alen Bajramović

Biciklisti u očekivanju lovačkog gulaša  u Fazaneriji
 

Vaš komentar na članak: