Narednog vikenda naši klubovi nastavljuju nove borbe u prevnestvenim mečevima za bodove.Slaven na svom terenu dočekuje Bosnu iz Kalesije, dok će NK Priluk gostovati kod Hajduka u Orašju.Kako stoje stvari na tabeli oba naša kluba važe za favorite, ali pošto je u nogometu sve moguće, najbolje je sačekati rezultate.

  "Igrali smo dobro u Puračiću, vodili 2:0 i na kraju izgubili 3:2.Nekada je nemoguće pobijediti i sudije, koji su navijali za domaćine i grubo kršili pravila fudbalske igre.Ostaje nam da protiv Bosne ponovimo dobru igru i postignemo novu pobjedu", kaže nam jedan od iskusnijih u Slavenu Mirza Salihović.

  Rukometaši Konjuha gostuju  sutra u Vogošći, gdje važe za favorita.Vogošća ima samo 1 bod i predzadnja je na tabeli, dok su Stolari na 9.mjestu sa 10 bodova.U Premijer ligi BiH na čelu tabele su Sloga Doboj i Čelik Zenice koji su osvojili po 18 bodova.

 Rukometašice idu u Kozarsku Dubicu, gdje igraju protiv Knežopoljke, koje još nemaju niti jednog boda, dok Živiničanke na 9.mjestu imaju 4.Za očekivati je nove bodove našem timu i priključak ka timovima bliže sredini tabele.

  Odbojkašice Starsa ponovo će u nedjelju u Lukavac, a ovoga puta igraju protiv ekipe Smeča.U prvom kolu pobijedlie su lukavčanke, ali protiv Smeča će biti teže.Izostaje trener Zenunović, a bez kapitena Erne Šarić su još ranije ostale, tako da će Stars predvoditi Selma Osmanović, koja je pred utakmicu izjavila:

 "Nekako nas u posljednje vrijeme potresaju maleri i iz kola u kolo iammo manje odbojkašica na raspolaganju.Osim već pomenutih u Lukavac ne putuje ni Edita Mušić, zbog obaveza na fakultetu, ali ćemo nastojati ostaviti povoljan utisak".

 Podsjećamo da je Edita Mušić /slika na naslovnici/ nakon trogodišnjeg studija po Bolonji nedavno stekla diplomu završenog bakaleurata i postla je ing.arhitekture.Svojim igrama u ekipi i uspješnim studijem daje pozitivan primjer mladima, kako u Starsu, tako i šire./Š.G./

Slijede nova sportska uzbuđenja na našim terenima
 

Vaš komentar na članak: