U petak naši klubovi igraju važne utakmice u okviru prvenstva svojih liga, pa tako prvi nastupaju nogometaši i rukometašice.NK Slaven gostuje u Banovićima, gdje će nastojati dobrom igrom popraviti loš utisak u porazu protiv Igmana.Nakon poraza od Igmana bilo je raznih špekulacija o namještanju rezultata, ali ono u što smo sigurni je odlazak trenera Munevera Kraišnika i njgovog pomoćnika Mije Filipovića.

  Umjesto njih treninzima nogometaša Slavena rukovodili su Salkić i Vrtagić.

  Banovićani nisu nepobjedivi, iako se već sada može tvrditi da su siguran Premijerligaš od naredne sezone!

RUKOMETAŠICAMA KRENULO U FINIŠU

  Rukometašice Živinica u Gradskoj dvorani dočekuju Željezničara iz Hadžića, koji je pretposljednji na krnjoj  tabeli Premijer lige BiH, sa svega 6 bodova.Za ekipu koju predvodi kapiten Zirajeta Mujagić ne bi trebalo biti većih problema osim čiste pobjede.U posljednjem kolu, 7.maja ŽRK Živinice gostuje u Mostaru kod Zrinjskog, ekipe koja nije uspjela osvojiti niti jedan bod, pa će to biti prilika da Živiničanke upišu nova 3 boda i završe sezonu sa 15 bodova!

KONJUH PRED RASPLETOM OKO 5.POZICIJE

  Rukometaši Konjuha imaju najteži posao jer u Gradskoj dvorani gostuje Bosna Prevent iz Visokog.Konjuh je na 7.mjestu sa 28 bodova, koliko imaju i Visočani na 6. i Goraždani na 5.mjestu.

 Goražde gostuje u Gradačcu i realno bi bilo očekivati da "Zmajevi" pobijede kako bi ostali u društvu najboljih, a to bi pomoglo i Konjuhu, ukoliko pobijedi, da se domogne 5.mjesta i zadrži ga do kraja, s obzirom da u zadnjem kolu gostuje kod Brčaka i Lokomotive, čiji će status do dolaska naše ekipe već biti poznat, tj. vjerovatno preseljenje u niži rang!

  Tako kažu računice oko nagađanja, ali sve će to biti teže postići na sportskom terenu, pa ćemo zato od 19 sati u petak, 30.aprila, osim navijanja za naš Konjuh, pratiti da li ostali rezultati idu prema našim prognozama!

TURNIR MLADIH KOŠARKAŠA

  I još jedan važan sportski događaj za mlade košarkaše:naš Millennium u ponedjeljak organizuje turnir na kojem će učestvovati 6 ekipa, a o tome  više saznajemo od predsjednika Millenniuma Vahida Dedića:

  "Pod nazivom Sportom protiv dječije delikvencije organizujemo košarkaške susrete mladih.Utakmice se igraju u Gradskoj dvorani u Živinicama u ponedjeljak, 3.maja, sa početkom u 9 sati.Učestvuju ekipe iz Tuzle, Srebrenika, Gračanice i Kalesije".

  Svakako da i najmlađi znaju prirediti uzbudljive mečeve, pa će to biti prilika da ih na djelu vidimo!/Š.G./

Košarkaši i košarkašice živiničkog Millenniuma
 

Vaš komentar na članak: